Consell de Mallorca
Galba Ringeat i T.Constans s’imposen en el Grand Prix Des Baleares 2024
L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca celebra una de les carreres més importants de l’any a les Illes que s’ha disputat avui a l’Hipòdrom de Son Pardo
conselldemallorca.net 30/09/2024 - 08:52:05

Galba Ringeat i T.Constans s’imposen en el Grand Prix Des Baleares 2024

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca celebra una de les carreres més importants de l’any a les Illes que s’ha disputat avui a l’Hipòdrom de Son Pardo

Galba Ringeat i T.Constans s’imposen en el Grand Prix Des Baleares 2024. Avui horabaixa hem tornat a viure una nova jornada de trot apassionant a l’Hipòdrom de Son Pardo i és que s’ha celebrat una de les cites més importants i esperades de l’any. La reunió ha comptat amb l'assistència del vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard.

 

Aquesta gran carrera de prestigi internacional compta amb un recorregut de 2.650m. i una dotació de 25.000 euros en premis, és la 4ª etapa del Tour Européen Trotteur Français, que consta de 5 proves i hi participen cavalls francesos entrenats a Espanya i també cavalls entrenats a França.

En la carrera d’avui han competit un total de 16 participants que lluitaven per recorrer la distancia total en el menor temps possible i poder-se fer així amb el preuat trofeu de campió.

Després de la vibrant carrera, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports ha donat les gràcies a tots els participants d’aquesta important carrera i ha felicitat al guanyador a qui ha lliurat el trofeu acompanyat del president de l’IEHM, Gaspar Oliver i del president de la FBT, Juan Llabata.

Bestard ha destacat “la importància de defensar i potenciar el trot a Mallorca, ja que és un esport la tradició del qual forma part de la cultura mallorquina. En això estem, en protegir i fomentar el món del cavall, per a incrementar l'afició al trot, mitjançant visites guiades als Hipòdroms, augmentant les carreres i millorant les infraestructures i, d'aquesta manera, contribuir a mantenir l’important pes econòmic que te”.

El podi d’enguany ha estat per a els 3 exemplars que s’han desplaçat fins a Mallorca des de França per a disputar la 4ª de les 5 proves del Tour Européen Trotteur Français. Des de gairebé l’inici de la carrera, el dorsal 4 ha anat marcant el ritme fins que, en els darrers metres, s’ha desmarcat el dorsal 14 i ha aguantat al capdavant fins creuar la línea de meta. Cal dir que l’arribada ha estat igualmente molt ajustada i amb dècimes de segon de diferència.

Galba Ringeat i T. Constans han recorregut els 2.650 metres amb un temps de 1’14”4 seguit de Domino D´Auvrecy menat per J. Guelpa i amb un temps de rodada pràcticament igual. El tercer lloc ha estat per Forbach i J.C. Sorel, rodant a 1’14”5.

En nom de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca volem donar les gràcies a tots els assistents per fer del dia d’avui una jornada amb bon ambient i gran afluència de públic, que no s’ha volgut perdre aquest important esdeveniment.

 

Reciente
Visto
Comentado