Assemblea IES Mossèn Alcover
ACCIONS DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS AMB MOTIU DE LA VISITA DEL CONSELLER D'EDUCACIÓ A L'IES MOSSÈN ALCOVER
A L’ATENCIÓ DEL CONSELLER D’EDUCACIÓ.
iesmossenalcover.cat 30/01/2024 - 08:44:29

A L’ATENCIÓ DEL CONSELLER D’EDUCACIÓ

Benvolgut Conseller,

Com a Assemblea de Docents de l’IES Mossèn Alcover volem aprofitar l’avinentesa de la vostra visita al nostre centre per fer-vos arribar un seguit de preocupacions que compartim i que consideram necessari traslladar-vos:

  1. La introducció de canvis en el model lingüístic que ha estat vigent a les nostres illes des de fa molts d’anys i que gaudeix d’un ampli consens dins la comunitat educativa serà greument perjudicial per a la pervivència de la nostra llengua, que ja es troba en un estat de precarietat absoluta. En comptes d’afavorir l’ús del castellà en l’àmbit educatiu caldria que la vostra Conselleria prengués mesures per evitar el retrocés evident de la nostra llengua que constatam cada dia a les nostres aules i que es pot comprovar a totes les enquestes lingüístiques.

  2. La implantació de la LOMLOE que s’ha duit a terme vulnera l’autonomia dels centres a l’hora de definir el seu propi model pedagògic, imposant una metodologia i un model educatiu que no està demostrat empíricament que doni uns bons resultats. Per altra banda s’ha fet de forma precipitada i sense tenir en compte el professorat ni la seva experiència i formació. Tampoc no s’han contemplat les necessitats reals de l’alumnat que hi ha actualment a les aules ni les necessitats de les famílies d’obtenir una informació comprensible de l’evolució i resultats dels seus fills i filles.

  3. La vostra Conselleria ens imposa de cada vegada un sistema més burocràtic que entorpeix la nostra tasca docent, alhora que ens obliga a treballar dins aules massificades, havent de fer front a un model d’escola inclusiva que implica una diversitat inassumible amb les ràtios actuals. L’arribada constant d’alumnat procedent d’altres parts del món fa encara més difícil la nostra tasca docent en aquestes condicions.

  4. Calen més recursos humans per fer front a l’enorme diversitat existent actualment a les nostres Illes, fent especial esment a la integració lingüística i cultural de l’alumnat nouvingut, integració i aprenentatge de la nostra llengua que s’han de potenciar i no reduir amb mesures com les que darrerament estau implantant.

Les incerteses que generen els canvis constants de model educatiu afecten greument l’aprenentatge del nostre alumnat i l’adquisició dels coneixement i competències necessaris per afrontar amb èxit el seu futur. Alhora, les mesures de retrocés en l’ús de la nostra llengua que es volen implantar van en contra i seran un greu obstacle per al compliment del deure que marca el nostre Estatut d’Autonomia d’assegurar que en acabar l’educació obligatòria tots els alumnes de les Illes Balears siguin capaços d’expressar-se correctament en les dues llengües oficials.

Cordialment,

Assemblea de Docents de l’IES Mossèn Alcover

 

Reciente
Visto
Comentado