Entre les activitats més remarcables de les jornades, cal esmentar
Les VI Jornades del Pacient Ostomitzat, que s’han duit a terme del 30 de setembre al 2 d’octubre a la sala d’actes de l’Hospital de Manacor, han reunit més de 200 persones
Abans de finalitzar la jornada, s’han sortejat regals entre tots els assistents que han presentat imatges a la I Mostra de Fotos de Pacients Ostomitzats. Per altra banda, l’Hospital de Manacor ja compta amb un banys
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/10/2024 - 06:36:00
Joan Benejam, cap de servei d’Urologia; Carlos Ruiz, metge adjunt del Servei de Cirurgia; Eva Rodríguez, del Servei d’Oncologia; Amparo Sapiña, metgessa adjunta del Servei de Digestiu, i Margalida Simonet

Les VI Jornades del Pacient Ostomitzat ha reunit més de 200 pacients, familiars i professionals. Al llarg de tres dies s’han compartit experiències amb pacients actius i professionals sanitaris. «L’ostomia no és una malaltia, és una oportunitat de vida», explica Lucia Pereyra, organitzadora de les jornades.

Les VI Jornades del Pacient Ostomitzat, que s’han duit a terme del 30 de setembre al 2 d’octubre a la sala d’actes de l’Hospital de Manacor, han reunit més de dos-centes persones, entre pacients, familiars i professionals sanitaris. Amb el lema «Gaudeix de la vida, amb o sense bossa», es vol fer palès que l’ostomia no és una malaltia, sinó una oportunitat de vida.

Els límits els decidesc jo». El subdirector d’Humanització, Atenció a l’Usuari i Formació, Gabriel Rojo, també ha volgut destacar la feina que es du a terme a l’Hospital de Manacor, que ha esdevingut un referent en els programes

A la inauguració, hi eren presents Concepción Zaforteza, subdirectora de Cures Assistencials, i Julia Troya, directora d’Infermeria de l’Hospital; ambdues destacaren la importància d’organitzar aquestes jornades, que enguany arriben a la sisena edició. Les jornades s’han fet coincidir amb el fet que el dia 5 d’octubre se celebra el Dia Mundial del Pacient Ostomitzat.

Durant les jornades, hi ha hagut xerrades amb les infermeres de la consulta d’ostomies i de cirurgia en què han participat pacients actius que han explicat la seva experiència des del moment de la intervenció quirúrgica. També hi han intervingut representants de l’equip coordinador de Pacient Actiu de les Illes Balears, la presidenta de la Federación de Asociaciones de Ostomizados de España (FAPOE) i la presidenta de l’Asociación de Enfermos de Crohn y Colitis Ulcerosa (ACCU Mallorca), a més de psicòlegs, sexòlegs, educadors socials i nutricionistes, entre d’altres professionals.

Entre les activitats més remarcables de les jornades, cal esmentar la taula rodona «Ostomies i esbarjo: segueix amb la vida social i activa», la presentació del Programa de Pacient Actiu i del decàleg del pacient ostomitzat, el taller nutricional «Cuinant per la salut», el taller «Sòl pèlvic: fisioteràpia del pacient ostomitzat» i, finalment, una taula rodona en què han participat els representants dels serveis mèdics següents: Joan Benejam, cap de servei d’Urologia; Carlos Ruiz, metge adjunt del Servei de Cirurgia; Eva Rodríguez, del Servei d’Oncologia; Amparo Sapiña, metgessa adjunta del Servei de Digestiu, i Margalida Simonet, infermera de la consulta d’ostomies.

El tancament de les jornades ha estat molt emotiu gràcies a la participació d’Eduard Gifre, cap del Servei de Cirurgia i alhora pacient ostomitzat. Gifre ha explicat la seva vivència i ha afirmat que «la ileostomia ha condicionat la meva vida, però no l’ha limitada. Els límits els decidesc jo». El subdirector d’Humanització, Atenció a l’Usuari i Formació, Gabriel Rojo, també ha volgut destacar la feina que es du a terme a l’Hospital de Manacor, que ha esdevingut un referent en els programes de Pacient Actiu.

Abans de finalitzar la jornada, s’han sortejat regals entre tots els assistents que han presentat imatges a la I Mostra de Fotos de Pacients Ostomitzats. Per altra banda, l’Hospital de Manacor ja compta amb un banys per a pacients ostomitzats, el qual està situat a la planta baixa al costat de la cafeteria de pacients.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado