A los 19 años conocí al poeta uruguayo Elder Silva
Presentació del llibre de poemes Teixits, d´Emmi Finozzi a Palma, imecres 4 de setembre a les 20´30 al cafè A tres Bandas, amb la intervenció musical de Marcella Ceraolo i Nacho Vega
“Teixits" se desarrolla como una muestra singular de los cruces de los hilos de la tela, entremezcla el amor, las relaciones, el desamor y el desarraigo. Viaja entre lugares distantes, Uruguay como país de origen y Manacor
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/08/2024 - 04:40:00
Emmi Finozzi, Montevideo (Uruguay, 1984). Autodenominarse poeta en un mundo donde es fácil ponerse un título no sería lo más acertado

Presentació del llibre de poemes Teixits, d´Emmi Finozzi a Palma. Dimecres dia 4 de setembre a les 20´30h al cafè A tres Bandas (Palma) amb la intervenció musical de Marcella Ceraolo i Nacho Vega. Purpurina editorial estrena el mes de setembre amb la segona presentació del llibre d’ Emmi Finozzi, nascuda a Montevideo (Uruguay). Realment no s´atreveix a auto denominar-se poeta, i si ho diu, ho diu en veu baixa. N´Emmi recita versos a distints escenaris de l´illa i fora d´ella. La seva especial veu s´ha traslladat d´alguna manera al paper amb la publicació del seu primer llibre que ha titulat Teixits, a on s´entrellacen l´amor, el desamor, les relacions i el desarrelament.

La presentació del poemari serà dimecres dia 4 de setembre a les 20.30h. al cafè a Tres Bandas de Palma. La poetessa cubana Ivis Acosta presentarà el llibre. També intervindran els musics Marcela Ceraolo i Nacho Vega. La portada està il.lustrada amb una pintura de tècnica mixta de l´artista Vicenç Ferrer Nadal, la qual reflecteix perfectament el contingut del poemari.

Con los años, él se convirtió en mi maestro y amigo abriéndome las puertas de la poesía. Desde entonces, he buscado convertirla en mi modo de vida y difundirla por todos los rincones a través de los versos recitados

“Els versos de Teixits –indica Bernat Nadal, autor del pròleg- podrien ser balades realistes, difuminades amb la olor i la música d´una taverna habitual o amb l´emanació d´humanitat d´un dormitori, quan hi resta una solitària persona. Emma Finozzi –continua- enfila un relat, quasi sempre intimista, que sovint comença amb uns versos planers, per avançar tot seguit cap a un desenllaç sempre emocional”.

Les arrels de Finozzi són a Uruguay, però la seva arribada a l´Illa, a Manacor concretament, fan que Teixits sigui una mostra dels fils conductors de dos llocs distants a on s´enllacen les seves relacions i vivències més importants. Lloc d´origen i lloc d´acollida, per aquest motiu escriu els poemes en castellà i català.

L´autor de l´epíleg és en Samir Delgado, el qual destaca de l´obra poètica de Finozzi: “Hay en este libro una alta dosis de ternura esencial, su poética es diarística, interlocutora, plenaria de tréboles y olas. Suyo es el peregrinaje del columpio, la irradiación del clamor amatorio y el hilo de confesiones que entremezclan la memoria vívida de esa nostalgia melancólica tan oriental, sanducera, uruguayísima”.

Emmi Finozzi, Montevideo (Uruguay, 1984). Autodenominarse poeta en un mundo donde es fácil ponerse un título no sería lo más acertado. Nací en Montevideo, y en menos de un año ya vivía a 500 kilómetros, apenas pasada la mayoría de edad me trasladé a Manacor y desde entonces escribo. A los 19 años conocí al poeta uruguayo Elder Silva por los pasillos de un instituto. Con los años, él se convirtió en mi maestro y amigo abriéndome las puertas de la poesía. Desde entonces, he buscado convertirla en mi modo de vida y difundirla por todos los rincones a través de los versos recitados en distintos escenarios, incluso en la vastedad de internet.

“Teixits" se desarrolla como una muestra singular de los cruces de los hilos de la tela, entremezcla el amor, las relaciones, el desamor y el desarraigo. Viaja entre lugares distantes, Uruguay como país de origen y Manacor como lugar de acogida y lo que en ellos se encuentra, relaciones, familia, amigos, paisajes, olores y sabores.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado