Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca ofrecerá un nuevo servicio a domicilio para niños con discapacidad intelectual con necesidades de apoyo por conducta
El president Galmés ha anunciat que un centenar de famílies de l’illa amb fills d’entre 7 i 21 anys podran rebre aquest recurs assistencial i gratuït a ca seva el pròxim any
conselldemallorca.net 20/09/2024 - 15:37:43

El Consell de Mallorca ofrecerá un nuevo servicio a domicilio para niños con discapacidad intelectual con necesidades de apoyo por conducta

El president Galmés ha anunciat que un centenar de famílies de l’illa amb fills d’entre 7 i 21 anys podran rebre aquest recurs assistencial i gratuït a ca seva el pròxim any

Millorar la qualitat de vida dels infants i joves amb discapacitat intel·lectual amb necessitats de suport per conducta i de les seves famílies, identificant possibles detonants i modulant pautes és el principal objectiu del Servei d’Atenció Integral Infanto-Juvenil per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual amb Necessitats de Suport (SAI-DIC) que el Consell de Mallorca posarà en funcionament a principis de 2025. 

«Les persones són la prioritat d’aquest equip de govern i, especialment les que viuen situacions de vulnerabilitat. Quan un dels membres d’una família presenta diferents capacitats i necessitats de suport, afecta la convivència i les relacions familiars, que es poden arribar a desestructurar. Una intervenció a temps pot evitar la saturació de la persona o de la família. Aquest recurs assistencial i gratuït suposarà un abans i un després en l’atenció als infants amb discapacitat intel·lectual i alteracions de conducta i el benestar de les famílies», ha explicat el president Galmés. 

L’IMAS, a través de la direcció insular de Persones amb Discapacitat del Consell, gestionarà aquest servei que es farà dins el propi domicili i arrancarà amb 100 places per a nins i nines a partir de 7 anys fins a joves de 21 de tota Mallorca. Estarà integrat per un equip de professionals titulats especialitzats (psicòlegs, terapeutes ocupacionals, educadors socials, mestres...) que dissenyarà un pla d’intervenció específic i adaptat a cada cas i treballarà de forma coordinada i en xarxa amb educació, serveis socials i els serveis de salut implicats en el seu dia a dia. 

«Les accions que es duran a terme tenen la finalitat de millorar l’autonomia dels nins i nines, rebaixar la freqüència i intensitat de les alteracions de conducta potenciant-ne la seva integració amb l’entorn, prevenir una institucionalització futura i alhora reforçar, acompanyar i mostrar a les famílies com redirigir comportaments d’alta intensitat que es donen dins ca seva», ha explicat el conseller de Benestar Social, Guillermo Sánchez.  
El SAI-DIC va en la línia del Pla Estratègic de Salut Mental del Govern de les Illes Balears i també segueix les pautes del Pla de Desinstitucionalització d’Europa i Espanya.  

El president del Consell ha anunciat el nou servei durant una visita a la seu que té a Manacor APROSCOM, entitat de referència per la seva tasca a favor de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn del desenvolupament i amb qui l’IMAS té 361 places concertades de centre de dia (83), residència (32), servei ocupacional (140), suport a l’habitatge (37), habitatge supervisat (30) o fundació tutelar (39). 

Llorenç Galmés, juntament amb el conseller de Benestar Social i la directora insular de Persones amb Discapacitat, Maria Francesca Rigo Amengual, ha recorregut també les instal·lacions i els serveis de l’entitat Estel de Llevant i Deixalles per conèixer les necessitats de l’àrea de salut mental. 

 

Reciente
Visto
Comentado