En 1968 viajó a la India donde entonces su tío, Guillem Nadal i Blanes
Gonçal López Nadal doctor en Historia dará una conferencia en Manacor el lunes 12 en la Formal a las 20h "Joan Mascaró y Antoni Binimelis, dos mallorquines y la India"
Ha sido profesor invitado en las universidades Jawaharlal Nehru de Delhi, de Paderborn (Alemania) ULBRA (Brasil) Mendoza (Argentina) La Habana y Oriente (en Santiago de Cuba). autor de libros y artículos, colaborador de prensa
AGENCIA MANACORNOTICIAS 05/02/2024 - 16:44:13
Gonçal Artur López Nadal, nació en Palma, en 1953, es doctor en Historia por la Universidad Autónoma de Barcelona (1984) y en filosofía (Ph.D) por la Universidad de Leeds (Gran Bretaña). Profesor de historia económica

La OCB organiza la conferencia "Joan Mascaró y Antoni Binimelis, dos mallorquines y la India" a cargo de Gonçal López Nadal, doctor en Historia. La presentación correrá a cargo de Xisca Amer. El próximo lunes, 12 de febrero, dentro del espacio Els Lunes de la Obra, que tendrá lugar a las 20.00 horas en el Teatro La Fornal, el escritor y doctor en Historia, Gonçal López Nadal, hará una conferencia sobre la experiencia de dos mallorquines: Joan Mascaró y Antoni Binimelis, que han vivido en el India. La presentación correrá a cargo de Xisca Amer.

Gonçal Artur López Nadal, nació en Palma, en 1953, es doctor en Historia por la Universidad Autónoma de Barcelona (1984) y en filosofía (Ph.D) por la Universidad de Leeds (Gran Bretaña). Profesor de historia económica en la UIB (1986-2018) de la que es Colaborador Investigador. En 1968 viajó a la India donde entonces su tío, Guillem Nadal i Blanes, trabajaba como Consejero de la Embajada española.

Ha dado clases en mucho lugares, desde la propia Escuela de Mallorquín de Manacor -justo al comenzar el periplo docente- hasta una seguidilla de universidades y centros docentes

Fue entonces cuando conoció a Antoni Binimelis Sagrera, Profesor de Español en la Delhi University y en el Centre for International Relations Sapru House» de la capital india. En el otoño de 1975, concluidos sus estudios universitarios GLN regresó a Delhi donde hizo de ayudante el profesor Binimelis entre septiembre del 78 y julio del 80 fue como lector de español en la universidad de Leeds. Durante este tiempo hizo media docena de visitas a Joan Mascaró i Fornés a quien había conocido en enero del 78.

Entre 1986 y 2018 fue Profesor de Historia Económica en UIB; posteriormente ha sido profesor emérito y actualmente Colaborador de Investigación. Aparte de su investigación, en particular sobre el corsarismo mallorquín, y de una intensa y grata docencia en los estudios df'Història y de Economía, y como una de las tareas de las que se siente más satisfecho es el haber podido coordinar los actos de reconocimiento sus dos grandes referentes, Mascaró y Binimelis con la publicación de sendos memoriales sobre estos dos grandes mallorquines.

Desde aquel 68, Gonçal ha ido una veintena de ocasiones a India donde ha sido invitado a dar clases en las universidades de Delhi (J Nehru, Jamia Milia Islamia), de la Banaras Hindu University (en Varanasi), Jadavpur (Calcuta) y las de, Poone y Hyderabad. Sin lugar a dudas, esto como tantas otras cosas- se debe la influencia de Binimelis y de Mascaró, los dos mallorquines que han contribuido a enseñarnos las claves, las lenguas y el pensamiento del mundo indio.

Ha dado clases en mucho lugares, desde la propia Escuela de Mallorquín de Manacor -justo al comenzar el periplo docente- hasta una seguidilla de universidades y centros docentes y de investigación de cuatro continentes. Así como en escuelas de ninjas, de personas mayores y en la misma cárcel de Palma. Ha sido profesor invitado en las universidades Jawaharlal Nehru de Delhi, de Paderborn (Alemania) ULBRA (Brasil) Mendoza (Argentina) La Habana y Oriente (en Santiago de Cuba). autor de libros y artículos, colaborador de prensa (diario de Mallorca, revistas locales de Son Servera. Sa Font y Cala Millor Set) la digital La otra Mirada, así como también de Radio (Ona Mediterrània y la SER).

L'OCB organitza la conferència "Joan Mascaró i Antoni Binimelis, dos mallorquins i l'India" a càrrec de Gonçal López Nadal, doctor en Història. La presentació anirà a càrrec de na Xisca Amer El proper dilluns, 12 de febrer, dintre de l'espai Els Dilluns de l'Obra, que tindrà lloc a les 20.00 hores al Teatre La Fornal, l'escriptor i doctor en Història, Gonçal López Nadal, farà una conferència sobre l'experiència de dos mallorquins: Joan Mascaró i Antoni Binimelis, que han viscut a l'India. La presentació anirà a càrrec de na Xisca Amer.

Gonçal Artur López Nadal, va néixer a Palma, l'any 1953, és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (1984) i en filosofía (Ph.D) per la Universitat de Leeds (Gran Bretanya). Professor d’història econòmica a la UIB (1986-2018) de la qual és Col·laborador Investigador.

L’any 1968 va viatjar a l'Índia on llavors el seu oncle, Guillem Nadal i Blanes, treballava com Conseller de l'Ambaixada espanyola. Fou llavors quan va conèixer Antoni Binimelis Sagrera, Professor d'Espanyol a la Delhi University i al Centre for International Relations Sapru House» de la capital india. A la tardor del 1975, conclosos el seus estudis universitaris GLN tornà a Delhi on va fer d’ajudant el professor Binimelis entre el setembre del 78 i el juliol del 80 va ser com a lector d'espanyol a la universitat de Leeds. Durant aquest temps feu mitja dotzena de visites a Joan Mascaró i Fornés a qui havia conegut el gener del 78.

Entre el 1986 i el 2018 va ser Professor d’Història Econòmica al a UIB; posteriorment ha estat professor emèrit i actualment Col.laborador d’Investigació. A part de la seva recerca, en particular sobre el corsarisme mallorquí, i d’una intensa i grata docència als estudis df’Història i d’Economia, i com a una de les tasques de les que es sent més satisfet es l’haver pogut coordinar els actes de reconeixement els seus dos gran referents, Mascaró i Binimelis amb la publicació de sengles memorials sobre aquests dos grans mallorquins.

Des d’aquell 68, Gonçal ha anat una vintena d’ocasions a Índia on ha estat convidat a fer classes a les universitats de Delhi (J Nehru, Jamia Milia Islamia), de la Banaras Hindu University (a Varanasi), Jadavpur (Calcuta) i les de, Poone i Hyderabad. Sense cap dubte, això com tantes altres coses- es deu la influència d’en Binimelis i de Mascaró, els dos mallorquins que han contribuït a ensenyar-nos les claus, les llengües i el pensament del món indi.

Ha fet classes en molt de llocs, des de la mateixa Escola de Mallorquí de Manacor -just en començar el periple docent- fins una setantena d'universitats i centres docents i de recerca de quatre continents. Així com a escoles de nins, de gent gran i a la mateixa presó de Palma. Ha estat professor convidat a les universitats Jawaharlal Nehru de Delhi, de Paderborn (Alemanya) ULBRA (Brasil) Mendoza (Argentina) l'Havana i Oriente (a Santiago de Cuba). autor de llibres i articles, col.laborador de premsa (diari de Mallorca, revistes locals de Son Servera. Sa font i Cala Millor Set) la digital L'altra Mirada, així com també de Radio (Ona Mediterrània i la SER).

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado