La cinquena ronda servia per retornar els jugadors a la seva modalitat
Antoni Riera, del Club Scrabble Manacor, s’ha proclamat aquest cap de setmana campió d’una competició singularíssima, la I Copa Mallorca Chess Scrabble
Més igualada encara va ser la disputa per la victòria final: Riera i Queirolo-Sureda empataven en Bucholz i empataven també en Berger. Només els punts del diferencial escrablístic pogueren desfer la igualtat.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/12/2023 - 03:32:00
Gerard Nadal derrotava Xelo Pou i tot i la seva joventut mantenia totes les opcions de triomf. Antoni Riera fregava els 500 punts davant Joan Llodrà i entrava en el selecte grup de jugadors amb quatre triomfs.

Antoni Riera es proclama campió de la I Copa Mallorca Chess Scrabble. L’esdeveniment va comptar amb un total de 34 jugadors participants. Una meitat eren escaquistes i l’altra escrablaires. L’escrablista Antoni Riera, del Club Scrabble Manacor, s’ha proclamat aquest cap de setmana campió d’una competició singularíssima, la I Copa Mallorca Chess Scrabble. Impulsada per la Federació Balear d’Escacs i pel Club Scrabble Manacor, aquesta copa ajuntava jugadors d’ambdós jocs i els posava davant el desafiament de competir en una modalitat que no era la seva. 

La competició s’iniciava el dematí amb una primera ronda que servia per encalentir motors i en la qual els escaquistes s’aparellaven amb escaquistes i els escrablaires feien el mateix amb els seus companys de joc. Tothom jugava així en la seva modalitat. La competició glatia com un cor. El frenesí, però s’encetava a la segona ronda. Ara, els adversaris continuaven sent de les modalitats pròpies, però el tauler era el contrari. Es tractava, sens dubte d’una ronda determinant, on els guanyadors puntuaven en una modalitat que no era la seva. Mateu Xurí, Manuel Queirolo, Diego Ubieto, Bel Llull, Roger Cosso… eren alguns dels que s’imposaven jugant al joc del qual no eren especialistes, cosa que els donava un plus d’avantatge de cara a la resta de la competició.

El suís volgué que en el tauler u, d’escacs, s’hi trobassin Mateu Xurí i Miquel Sureda González. No donà mai el braç a tòrcer, Xurí, i aguantà les envestides d’un Sureda que li era superior. Al tauler dos, Gerard Nadal

Amb les rondes tercera i quarta, arribava el moment de les paneres monumentals. Els escaquistes arribaven al mat en qüestió de minuts. Els escrablaires traspassaven amb facilitat astoradora els 500 punts. Només hi hagué un cas, curiosíssim, en què un escrablaire perdé la seva partida amb un escaquista. Gerard Castro esgotà el temps i això li va fer perdre el matx davant Enric Pozo. Els mateixos dos jugadors, a la quarta ronda, s’invertiren els papers i ara era Castro qui, també per esgotament del temps, vencia Enric Pozo, però aquesta vegada jugant a escacs. 

La cinquena ronda servia per retornar els jugadors a la seva modalitat i als rivals que tenien avesats. Miquel Sureda González, segona pota del duet Queirolo-Sureda, s’imposava a Diego Ubieto i es postulava com a candidat al títol. Mateu Xurí derrotava Bel Llull per posar-se líder de la competició. Gerard Nadal derrotava Xelo Pou i tot i la seva joventut mantenia totes les opcions de triomf. Antoni Riera fregava els 500 punts davant Joan Llodrà i entrava en el selecte grup de jugadors amb quatre triomfs. 

Faltava veure ara com aparellaria el programa els jugadors i, sobretot, en quin tauler els ubicaria, un fet que podia ser determinant de cara a la consecució del títol. El suís volgué que en el tauler u, d’escacs, s’hi trobassin Mateu Xurí i Miquel Sureda González. No donà mai el braç a tòrcer, Xurí, i aguantà les envestides d’un Sureda que li era superior. Al tauler dos, Gerard Nadal va caure amb dignitat davant Antoni Riera. Quedava clar que o Riera o Queirolo-Sureda serien els campions, ambdós amb cinc victòries.

Tanmateix, l’emoció es mantengué fins al final. El joveníssim Gerard Nadal ocupava la tercera posició en el desempat al Bucholz, que deixava Xurí a la quarta plaça per només mig punt de diferència. Més igualada encara va ser la disputa per la victòria final: Riera i Queirolo-Sureda empataven en Bucholz i empataven també en Berger. Només els punts del diferencial escrablístic pogueren desfer la igualtat. 

Amb presència del president de la Federació Balear d’Escacs, Joan Pere Cerrato; del delegat de Nous Formats del Club Scrabble Manacor, Joan Llodrà; i del delegat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Manacor, Sebastià Llodrà, es  va fer el lliurament de premis. Hi hagué medalles per a tots els competidors en edat escolar; lots de llibres per als vuit diplomes olímpics, i un trofeu i sopars per a dues persones als restaurants Dues Cadires, Vermut i Can Lliro per als components del podi. Organitzadors i participants ja han fet una valoració molt positiva d’aquesta iniciativa pionera, que ja comença a perfilar com serà la pròxima edició. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado