Vaig començar a la universitat fa 28 anys.
L´Acadèmia Renshinkan Manacor posa en pràctica a partir d´octubre una disciplina molt interessant, el Tai Chi, Josep Pérez Esclapez és el màxim responsable d'aquesta activitat
També és recomanable per reforçar el sistema immunitari, i per a les persones amb problemes respiratoris i circulatoris, a més dels problemes del sistema nerviós com l’estrés i l'ansietat.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/09/2023 - 03:49:00
Josep Pérez Esclapez, nascut a Elx (Comunitat Valenciana) és el màxim responsable d'aquesta activitat. Amb una experiència de gairebé 30 anys, ha fet d'aquesta modalitat esportiva la seva forma de vida.

TAI CHI AL RENSHINKAN. L´Acadèmia Renshinkan Manacor posa en pràctica a partir d´octubre una disciplina molt interessant, el Tai Chi.

Josep Pérez Esclapez, nascut a Elx (Comunitat Valenciana) és el màxim responsable d'aquesta activitat. Amb una experiència de gairebé 30 anys, ha fet d'aquesta modalitat esportiva la seva forma de vida. Per a ell, és una eina molt necessària per afrontar els reptes d’avui dia, on el seu principal enfocament és el benestar físic, emocional i mental. Amb ell hem volgut tenir una xerrada perquè ens comenti les inquietuds d'aquesta nova disciplina en el Renshinkan?

El Tai Chi que jo practique és l’estil Yang, on s’aprofundeix en un treball energètic, i el juntam amb el Chikung, enfocant aquesta pràctica a la millora de la salut i a la millora de les patologies que puguis tenir

Què és el Tai Chi?. A molta gent li sonarà de veure reportatges de Xina amb gent practicant Tai Chi en els parcs. Alguns ho defineixen com una meditació en moviment. El Tai Chi que jo practique és l’estil Yang, on s’aprofundeix en un treball energètic, i el juntam amb el Chikung, enfocant aquesta pràctica a la millora de la salut i a la millora de les patologies que puguis tenir, a més reforça l'equilibri, els reflexos, etc.

És un art marcial o és més una pràctica física, espiritual, mental?. L'origen és un art marcial, però avui dia sense cap mena de dubte és una pràctica enfocada al benestar físic, mental i emocional.

Quins beneficis aporta la pràctica del Tai Chi?. És un exercici molt recomanat per la gent que té artrosi ja que enforteix les articulacions i redueix els bloquejos tendinomusculars. També és recomanable per reforçar el sistema immunitari, i per a les persones amb problemes respiratoris i circulatoris, a més dels problemes del sistema nerviós com l’estrés i l'ansietat.

Xerrem dels teus inicis del Tai Chi ?. Vaig començar a la universitat fa 28 anys. Aleshores jo tenia moltes migranyes i la millora va ser tan important que no les he tornat tenir. Des de llavors he practicat Tai Chi a Alacant, Menorca i Mallorca. I és aquí on m’he format a “l’Escola Superior de Chikung–Tai Chi” amb seu a Madrid, des del 2006.

Quina és l'edat i les condicions per a la pràctica del Tai Chi?. No té límit d'edat, diuen que el Tai Chi és per a gent gran, però jo sempre els dic que els que fan Tai Chi arriben a grans. Recordo una senyora que va començar amb 80 anys i necessitava tenir una cadira al costat perquè cada dos per tres havia de descansar, després de 3 anys de pràctica no necessitava la cadira i entrenava amb els joves.

Vols afegir alguna cosa més?. Si, avui dia el Tai Chi al igual que altres disciplines, són eines que no pesen i no ocupen espai, però molt necessàries avui dia per afrontar els reptes que ens trobem a la vida quotidiana. Vull convidar als interessats a que vinguin a provar sense cap compromís. Ens veiem en el RENSHINKAN!!.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado