EL PI MESES SOSTENIBILITAT
Salas: “Els anuncis de Prohens demostren que no té en compte les meses de sostenibilitat”
Proposta per les Illes considera encertades les mesures anunciades, però no entén perquè es fan les meses si no se’ls té en compte
elpi.com 03/10/2024 - 11:39:24

Salas: “Els anuncis de Prohens demostren que no té en compte les meses de sostenibilitat”

Proposta per les Illes considera encertades les mesures anunciades, però no entén perquè es fan les meses si no se’ls té en compte

El portaveu de PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS Antoni Salas veu amb bons ulls les propostes que la presidenta del Govern Marga Prohens per pal·liar la saturació turística tot i que es demana “de què serveixen les meses de sostenibilitat i no han esperat els resultats de les negociacions per posar les mesures”. “Entenem que és urgent posar mesures per fer front a la saturació, però perquèes convoca 12 meses amb agents socials i forces polítiques per fer propostes i un front comú si després no se’ls té en compte?”, es demana Salas. “Què significa que són un paripé?”, insisteix.

Pel que fa a les darreres mesures anunciades per la presidenta del Govern, el portaveu assegura que “estam completament d’acord que no es pugui augmentar el sostre de places turístiques, que no es pugui fer lloguer turístic a plurifamiliars, però consideram que s’han de tornar a obrir les borses de places per permetre l’intercanvi de places entre particulars que vulguin deixar o començar a comercialitzar habitatges”, explica. “Això permetria la millora en qualitat i renovació de l’oferta. Això sí, es podria decidir si en zones saturades es permet l’intercanvi a la baixa. És a dir, per cada dues places, llevar-ne una. Per exemple”, explica el conseller.

Per altra banda, El Pi demana que es demana que es fomenti allargar les estades en temporada alta. “La gent que està més d’una setmana a les Illes no sol visitar dues vegades els llocs emblemàtics. Creim que no s’hauria d’apujar l’ecotaxa als turistes que venguin més d’una setmana”, explica. “Les estades de llarga durada són més sostenibles en molts d’aspectes i no saturen tant ni espais emblemàtics ni carreteres”, explica el conseller insular.

 

Reciente
Visto
Comentado