STEI Intersindical
L’STEI Intersindical denuncia que el Govern aposta pel creixement del negoci privat dins educació
Hi ha massa exemples de les noves facilitats que dona l'Administració per a la creació de noves places concertades.
sindicat.steiintersindical 03/10/2024 - 08:42:16

L’STEI Intersindical denuncia que el Govern aposta pel creixement del negoci privat dins educació

Hi ha massa exemples de les noves facilitats que dona l'Administració per a la creació de noves places concertades, quan les Illes Balears es troben per sobre de la mitjana estatal pel que fa a la proporció de places educatives concertades

El sindicat considera alarmant l’aposta sense embuts pel creixement de la concertació de noves aules, enlloc de l'aposta ferma perquè sigui l'escola pública la que cobreixi les necessitats creixents dels sistema educatiu, que ha de ser la primera responsabilitat de l’Administració.

Després de fer una normativa per facilitar la creació de nous centres concertats, hi ha hagut massa casos en que l'administració dona com a única solució ràpida i efectiva l'augment de centres i aules concertades.

Així, l’STEI Intersindical considera inadmissible que la Conselleria d’Educació, per exemple, hagi deixat perdre uns fons del Govern espanyol per a Formació Professional, cosa que implica renunciar a més de 2.000 places i hagi argumentat, entre altres coses, que només permetien concertar un màxim del 20% de les places.

Aquest fet s’assembla molt a la solució donada per la Conselleria davant la manca de places 0-3. Per garantir el màxim de places possibles s'ha facilitat i apostat enormement per la concertació d'aules 0-3, mentre es calendaritza a anys vista la creació d’aules públiques.

A més, hi ha casos a diferents nivells educatius, des d’infantil a batxillerat, en que per esponjar els centres públics es concerten noves aules o es concerten noves quan encara qeuden vacants a la pública.

Totes aquestes polítiques, evidentment seran irreversibles a mig i llarg termini, perquè en el fons el que fa l'administració és menystenir l'ensenyament públic com a resposta a les mancances del sistema educatiu. És l'aposta per la consolidació d'un model privat enfront d'un model públic.

L’STEI Intersindical lamenta, rebutja i denuncia un cop més que les polítiques educatives del Partit Popular facin aquesta aposta tan descarada pel creixement del negoci privat dins educació.

 

Reciente
Visto
Comentado