CCOO
CCOO exigeix més transparència a la Conselleria davant la situació actual de l’IES Politècnic
És inadmisible un desviament d’alumnat de la Pública cap a la Concertada.
ib.ccoo.es 24/09/2024 - 15:19:50

CCOO exigeix més transparència a la Conselleria davant la situació actual de l’IES Politècnic.

CCOO reclama a Conselleria més informació i claredat sobre la situació sociolaboral del professorat de l’IES Politècnic davant el canvi que ja s’està fent de convertir-ho en un CIFP. És inadmisible un desviament d’alumnat de la Pública cap a la Concertada.

La Conselleria va anunciar el curs passat que l’IES Politècnic passaria a ser un centre integrat d’ FP, renunciant a l’oferta educativa de secundària.

Actualment, ens trobam que han eliminat un curs de 1r d’ESO, reubicant part de l’alumnat a l’IES Ramon Llull i una altra part al centre concertat pròxim.

A dia d’avui, ens trobam en una situació incomprensible. No podem admetre, tenint en compte que ja existeix oferta pública suficient, que l’alumnat s’hagi de desplaçar a centres concertats perquè la Conselleria decideixi reduir l’oferta de places públiques.

Per una banda, ens trobam davant unes famílies vulnerables que s’han vist afectades i desplaçades del centre, amb les conseqüències familiars que suposa tenir germans escolaritzats a diferents centres.

Per altra banda, tenim uns docents preocupats per la seva situació laboral davant els canvis que pretén fer la Conselleria. La manca de transparència genera inquietud, ja que es troben davant una incertesa absoluta: falta d’informació clara de com serà aquesta transformació de l’IES Politècnic. El professorat es veu obligat a concursar pel fet que la seva plaça està en perill o en un període curt de temps es suprimirà.

Ens trobam a les portes de la convocatòria del concurs de trasllat i és precís que el professorat de l’institut estigui informat de la seva situació, i que aquesta informació sigui pública i transparent de cara a tots els docents que vulguin optar en aquestes places en el concurs que s’iniciarà durant el proper mes de novembre.

Des de CCOO, exigim claredat i transparència immediata en aquestes decisions que afecta a una part important dels docents i les famílies. No poden seguir derivant alumnat de la Pública cap a la Concertada.

 

Reciente
Visto
Comentado