Santanyí
Santanyí augmenta un 7% el reciclatge de vidre en un any, fins a superar les 500 tones
Aquest és el resultat d’haver superat el repte del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio
ajsantanyi.net 11/11/2019 - 13:41:47

Santanyí augmenta un 7% el reciclatge de vidre en un any, fins a superar les 500 tones

Aquest és el resultat d’haver superat el repte del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio

El Moviment Banderes Verdes, la iniciativa d’Ecovidirio, una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels envasos de vidre a Espanya, ha reconegut el compromís del municipi de Santanyí en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge de vidres durant l’estiu de 2019. Aquesta iniciativa valora la responsabilitat i compromís ambiental demostrada per municipis costaners amb la conservació de l’entorn natural durant la temporada d’estiu; un moment clau en la recollida selectiva per la incidència del turisme i l’augment del consum. Durant els mesos de maig, juny, juliol i agost, s’ha treballat amb més de 100 establiments del sector serveis de Santanyí.

Durant l’estiu de 2019, al municipi s’han recollit a través dels contenidors verds 511,62 tones d’envasos de vidre, un 7% més de l’any passat. Per arribar a aquestes xifres es van fer nombroses visites als 111 establiments participants, es van entregar 54 contenidors adaptats als comerciants i es va recol·locar diferents contenidors verds al carrer.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element clau per evitar la sobreexplotació dels recursos i lluitar contra el canvi climàtic. Els resultats del moviment a Santanyí han permès evitar l’emissió de 296,74 tones de CO₂ al municipi, l’equivalent a retirar de la circulació 139 cotxes durant un any. De la mateixa manera, també s’ha aconseguit un estalvi energètic de 365 MWh i s’ha evitat extreure 614 tones de matèries primeres.

Així, l’aportació feta des del municipi de Santanyí ha col·laborat al fet que a Balears s’hagin deixat d’emetre 6.391 tones de CO₂ a les illes, el que seria com retirar de la circulació gairebé 3.000 vehicles durant un any.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santanyí, Bàrbara Xamena, s’ha mostrat molt satisfeta dels resultats de la campanya, però ha assegurat que encara queda feina fer per: “haver augmentat un 7% el nombre de tones recollides al municipi és una gran notícia, però no ens donarem per satisfets. Hem de treballar perquè aquestes xifres augmentin i no només gràcies al compromís dels establiments turístics, que han fet un gran esforç aquest estiu, sinó que hem de traslladar el compromís als veïnats i a tots els qui ens visiten”.

 

Reciente
Visto
Comentado