Santanyí
S’Alqueria Blanca ja compta amb la connexió de les aigües residuals al sistema de sanejament en alta del municipi
L’obra ha costat 678.728,39 euros i s’ha executat en 8 mesos.
ajsantanyi.net 19/07/2018 - 07:34:07

S’Alqueria Blanca ja compta amb la connexió de les aigües residuals al sistema de sanejament en alta del municipi

L’obra ha costat 678.728,39 euros i s’ha executat en 8 mesos

El nucli urbà de s’Alqueria Blanca no disposava de xarxa de clavegueram públic, sinó que cada habitatge unifamiliar o bloc d’habitatges tenia un sistema de depuració individual.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Santanyí ha duit a terme les actuacions necessàries per a dotar de clavegueram aquest nucli, sol·licitant a l’Agència Balear de l’Aigua i Qualitat Ambiental (ABAQUA), que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, la connexió de les aigües residuals al sistema de sanejament en alta del municipi.

Avui dematí, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel gerent d’ABAQUA, Toni Garcias, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i la batlesa pedània de s’Alqueria Blanca, Imma Sánchez, han visitat la zona on s’han executat les obres amb la millor solució per al sanejament en alta del nucli: la connexió per gravetat al llarg del camí de Son Valens fins al sistema de sanejament en alta de Cala d’Or. La connexió al sistema de Cala d’Or es du a terme a l’estació de bombament d’aigües residuals (EBAR) de Portopetro.

L’obra ha tingut un cost de 678.728,39 euros i s’ha executat en vuit mesos. Cal tenir en compte que aquesta despesa s’ha sufragat en un 50 % amb fons FEDER, un 39 % d’ABAQUA i un 11 % per part de l’Ajuntament de Santanyí. Aquesta nova connexió donarà servei a una població màxima d’uns 2.430 habitants.

 

Reciente
Visto
Comentado