Cal recordar que el sector del lloguer turístic sempre s’ha mostrat favorable
La Patronal del lloguer turístic: “Estam a favor de l’augment de l’impost de turisme sostenible ja que pot contribuir a pal·liar encara més les externalitats negatives”
Palma o Vila on ja està totalment prohibit, però no existeix un problema als nuclis de litoral de Menorca, Sa Ràpita o Cala d’Or per exemple, a les zones turistiques, en definitiva”.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/10/2024 - 11:35:00
Des d’Habtur, s’ha trobat a faltar alguna mesura referent al tancament, sancions o imposts addicionals d’hotels obsolets. “Tancar un hotel obsolet que acull turisme de borratxera suposa llevar del mercat 1.000 places de cop”.

LA PATRONAL DE LLOGUER TURÍSTIC CONSIDERA QUE L’AUGMENT DE L’IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE POT CONTRIBUIR A DESINCENTIVAR EL TURISME DE BAIXA QUALITAT. L’augment de l’impost de turísme sostenible és necessari per garantir la sostenibilitat del nostre destí.

“Estam a favor de l’augment de l’impost de turisme sostenible ja que pot contribuir a pal·liar encara més les externalitats negatives del turisme alhora que contribuirà a que el turisme de baixa qualitat deixi de triar la nostra terra com a destí” expliquen des de l’associació.

Des de l’associació també comenten que “la prohibició de noves llicències en plurifamiliars no és extactament una mesura antisaturació ja que és mínim el número de llicències d’aquesta tipologia allotjativa

Cal recordar que el sector del lloguer turístic sempre s’ha mostrat favorable a l’existència d’aquest impost des de la seva aprovació inicial. Des de l’associació també comenten que “la prohibició de noves llicències en plurifamiliars no és extactament una mesura antisaturació ja que és mínim el número de llicències d’aquesta tipologia allotjativa, existeix una zonificació i la mateixa llei turística ja fa molt difícil que els pisos puguin accedir a una llicència”.

En aquest sentit, apunten que “el problema sempre ha residit a zones concretes de les nostres illes, com Palma o Vila on ja està totalment prohibit, però no existeix un problema als nuclis de litoral de Menorca, Sa Ràpita o Cala d’Or per exemple, a les zones turistiques, en definitiva”.

Des d’Habtur, s’ha trobat a faltar alguna mesura referent al tancament, sancions o imposts addicionals d’hotels obsolets. “Tancar un hotel obsolet que acull turisme de borratxera suposa llevar del mercat 1.000 places de cop”.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado