L´autor del pròleg, Manuel García Gargallo, Doctor en Història
El Teatre Municipal acollirà el 30 a les 19h la presentació del llibre Passió pel futbol a Manacor (1908-2023), escrit pels Albert Carvajal, Antoni Gomila i Antoni Tugores
El llibre conté també un important arxiu fotogràfic amb nombroses fotografies que conten aquesta història centenària. L´autor de l´epíleg és l´escriptor Bernat Nadal Nicolau
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/11/2023 - 03:19:00
Carvajal, Gomila i Tugores no obliden el futbol base, les penyes, el futbol femení i la societat en general que al llarg de tants d´anys ha mostrat la seva fidelitat al club i tot allò que significa i representa.

Presentació del llibre Passió pel futbol a Manacor (1908-2023), d´Albert Carvajal, Antoni Gomila i Antoni Tugores. Dijous dia 30 de novembre a les 19,00h al Teatre de Manacor. El Teatre de Manacor acollirà el proper dijous dia 30 a les 19,00h la presentació del llibre Passió pel futbol a Manacor (1908-2023), escrit pels tres escriptors i historiadors manacorins Albert Carvajal, Antoni Gomila i Antoni Tugores.

Editat per Purpurina editorial, aquest treball exhaustiu que inclou un període centenari, analitza la història del futbol local amb dades, fotografies i els nombrosos protagonistes que han format part del CE Manacor al llarg d´aquests anys.

Balears dels anys 1945, 1946, 1949 i l´ascens a Tercera Divisió, així com la Copa Uruguai del 1958, els títols de Tercera Divisió i els ascensos a Segona Divisió B, entre molts altres.

L´autor del pròleg, Manuel García Gargallo, Doctor en Història Contemporània (UB), destaca que el llibre “dona llum a l´època de crisi viscuda pel futbol manacorí durant els anys trenta del passat segle i mostra una evident continuïtat històrica, esportiva i social entre les successives denominacions del club: FC Manacor, CD Nacional, Racing Club, FC Manacor, CD Manacor i l´actual CE Manacor, amb els constants moviments i fluxos socials imperceptibles a primera vista i esborrats pel pas del temps, que permeten veure amb perspectiva la singladura d´una entitat cabdal del futbol manacorí des dels inicis, directament vinculada als inicis d´aquest esport a la ciutat des del 1908”

En el llibre hi podrem trobar fites importants com el subcampionat de Mallorca de la temporada 1925-26 davant la RS Alfons XIII FC (actual Reial Mallorca), els campionats de Balears dels anys 1945, 1946, 1949 i l´ascens a Tercera Divisió, així com la Copa Uruguai del 1958, els títols de Tercera Divisió i els ascensos a Segona Divisió B, entre molts altres.

Carvajal, Gomila i Tugores no obliden el futbol base, les penyes, el futbol femení i la societat en general que al llarg de tants d´anys ha mostrat la seva fidelitat al club i tot allò que significa i representa.

El llibre conté també un important arxiu fotogràfic amb nombroses fotografies que conten aquesta història centenària. L´autor de l´epíleg és l´escriptor Bernat Nadal Nicolau, que indica que “aquest és un llibre indispensable per conèixer la història del futbol manacorí, però també per refrescar les emocions individuals, per recuperar el temps passat de cada lector”.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado