Butifarrones, lomo, huesos, carne de frito, etc, y todo lo que el cerdo ofrece.
Después de la pandemia la Cofradía dels Tastavins de Manacor organiza de nuevo sus populares matanzas el próximo domingo 11
Vuelven las prestigiosas y sabrosas matanzas de la Cofradía dels Tastavins de Manacor. Los socios/as vivirán el domingo día 11 de diciembre una jornada especial, animales bien cuidados y que han comido lo mejor.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 08/12/2022 - 12:09:33
Las matanzas comienzan a las 7 de la mañana y se prolongarán durante todo el día. Seguro que la merienda no se la pierde nadie. Sabremos el mismo domingo el peso de los cerdos, como se reparte entre longaniza, sobrasada

Vuelven las prestigiosas y sabrosas matanzas de la Cofradía dels Tastavins de Manacor. Los socios/as vivirán el domingo día 11 de diciembre una jornada especial, animales bien cuidados y que han comido lo mejor. Dice la directiva a sus socios y colaboradores que una vez pasada la parte más dura de la pandemia intentaremos volver a hacer unas matanzas lo más normal posible y compartir días entrañables.

Las matanzas comienzan a las 7 de la mañana y se prolongarán durante todo el día. Seguro que la merienda no se la pierde nadie. Sabremos el mismo domingo el peso de los cerdos, como se reparte entre longaniza, sobrasada, butifarrones, lomo, huesos, carne de frito, etc. Unos pequeños datos de esta entidad de Manacor que vertebra el mundo social, cultural, tradicional y empresarial.

Dice la directiva a sus socios y colaboradores que una vez pasada la parte más dura de la pandemia intentaremos volver a hacer unas matanzas lo más normal posible y compartir días entrañables.

CONFRARIA: UNS MOTS SOBRE EL PASSAT I EL PRESENT DE LA CONFRARIA DE TASTAVINS DE MANACOR. Una afició en comú pel vi, va donar peu al naixement de la CONFRARIA DE TASTAVINS DE MANACOR. Un grapat d’amics amb una passió, el vi, varen decidir un bon dia associar-se i donar solidesa a unes activitats que de manera informal anaven fent cada un per separat. La primera xerrada al voltant d'aquesta curolla, entre En Joan Caldentey “Samba”, En Toni Gelabert i En Pere Bonnín, juntament amb el Bodeguer porrerenc Jaume Mesquida, va tenir lloc a la darreria de l’any 1982.

Al llarg de 1983 es va consolidar i va acabar formant-se la primera Junta Directiva de la Confraria, essent designat com a primer President En Pere Bonnín. La Confraria, integrada per 33 confrares, va llogar una casa al carrer d'Ortega y Gasset, on tingueren el seu primer local social. Les primeres activitats de ressò que organitzaren foren les cinc “Mostres de vins”, sempre donant preferència als vins Mallorquins i compaginant-los amb els Catalans, Andalusos, Riojans, Gallecs i Valencians.

A principis de l’any 1987 van adquirir el “Molí d’en Roca”, ubicat al barri de Fartaritx de Manacor, que es trobava en un estat llastimós. Després de 15 mesos de molta feina per rehabilitar-lo, el varen inaugurar el dia 1 de maig de 1988. Durant tots aquests anys, i també a dia d’avui, la Confraria ha vengut organitzant un tast mensual obert a tots als amics del vi, donant a conèixer el vins elaborats per les diverses Bodegues de Mallorca i altres vins tant nacionals com internacionals.

Però, no tot és vi, i la Confraria no deixa de banda el tema gastronòmic, ja que un bon vi casa molt bé amb unes bones viandes. Així que un cop al mes els confrares es posen el davantal i peu davall taula. A aquests sopars també hi estan convidats diferents personatges destacats de la vida professional, cultural i social de Manacor i les Illes, que diserten sobre temes d’interès. El sopar finalitza amb una tertúlia entre amics que acaba de arrodonir la vetllada.

Des de fa uns d’anys, la Confraria organitza en el marc de les Fires i Festes de Primavera de Manacor, la que s’ha donat a conèixer com a la “Setmana Cultural del Vi”, on s’han realitzat conferències, tasts de vins manacorins, de la D.O. Pla i Llevant, i altres vins mallorquins. Seguint el tarannà popular s’han anat fent cada any les típiques matances. Tots els productes que es van obrant es destinen al consum per part de tots els amics i simpatitzants de la Confraria, tant per acompanyar els Tasts de cada mes com per fer companatge i torrar al fogueró del dissabte de Sant Antoni.

Aquest vol ser un breu resum de la història i l’actualitat d’una Confraria de Tastavins que té com a objectiu profunditzar en el coneixement del vi, des de la seva producció i elaboració fins que acaba dins un copa on olorar-lo i assaborir-lo. Sense oblidar la tasca de divulgar i donar a conèixer aquest món del vi i la seva cultura a tots aquells que hi estiguin interessats.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado