"Vive Mallorquinamente" para promocionar las compras en las pequeñas tiendas
PIMECO y Ayuntamiento de Inca promueven el pequeño comercio con la campaña «Vive Mallorquinamente» con espectáculo gratis el 22 de octubre en el Teatro Principal
«Vive Mallorquinamente» es un monólogo, protagonizado por el actor y dramaturgo Toni Gomila, en la que se pone al alza los valores de comprar en el pequeño comercio. La campaña, impulsada por PIMECO
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/09/2022 - 05:10:00
Los bonos se podrán canjear en las taquillas del teatro del 10 al 19 de octubre, hasta que acaben las existencias. El horario para canjear los vales es de lunes a viernes de 9:00 a 13:00 y de 16:00 a 18:00 horas.

PIMECO y el Ayuntamiento de Inca promueven el pequeño comercio con la campaña «Vive Mallorquinamente». PIMECO y el Ayuntamiento de Inca acercan a la capital del Raiguer la iniciativa "Vive Mallorquinamente" para promocionar las compras en las pequeñas tiendas de la ciudad.

Así pues, el objetivo de esta campaña es dinamizar y fomentar las compras en los comercios de proximidad obsequiando a los consumidores que compran con una entrada por un espectáculo cultural, protagonizado por Toni Gomila, en el Teatro Principal de Inca.

De este modo, a partir de hoy los inquers y las inqueras que compren en los pequeños establecimientos de Inca adheridos a la campaña obtendrán un vale canjeable por una entrada para disfrutar de la obra «Vive Mallorquinamente», día 22 de octubre en el Teatro Principal de Inca.

«Estamos muy contentos de poder acoger esta campaña de promoción del pequeño comercio en nuestra ciudad y, al mismo tiempo, hermanar el comercio de proximidad con la cultura con entradas gratuitas para disfrutar de un monólogo con uno de los artistas más conocidos de la isla» , señala el concejal de Comercio y Promoción de la ciudad, Miguel Ángel Cortés.

Los bonos se podrán canjear en las taquillas del teatro del 10 al 19 de octubre, hasta que acaben las existencias. El horario para canjear los vales es de lunes a viernes de 9:00 a 13:00 y de 16:00 a 18:00 horas.

«Vive Mallorquinamente» es un monólogo, protagonizado por el actor y dramaturgo Toni Gomila, en la que se pone al alza los valores de comprar en el pequeño comercio. La campaña, impulsada por PIMECO, está patrocinada por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional a través de Cámara de Comercio.

Acto de graduación de matronas en el Hospital de Inca. Catorce matronas han recogido hoy su título acreditativo tras formarse en la Unidad Docente Multiprofesional de Obstetricia y Ginecología de las Islas Baleares (UDMOG-IB)

Catorce matronas de la promoción del 2022 han recogido hoy su título acreditativo en un acto que se ha celebrado en el Hospital Comarcal de Inca. Se trata de la decimoctava promoción de matronas formadas en las Illes Balears.

Desde el 2002 se han graduado en las Illes Balears un total de 244 matronas. Alrededor de un 60 % de ellas forman parte de las actuales plantillas de matronas de los hospitales y centros de salud de las Illes Balears.

En el acto de graduación han estado presentes la directora gerente del Hospital Comarcal de Inca, Soledad Gallardo; la directora general de Investigación en Salud, Formación y Acreditación, Asunción Sánchez; la subdirectora de Cuidados Asistenciales del Servicio de Salud, Antonia Ballesteros e Isabel Cascales, jefa de estudios de la Unidad Docente Multiprofesional de Obstetricia y Ginecología de las Illes Balears. Todas han felicitado y animado a las nuevas matronas a trabajar para seguir mejorando la salud sexual y reproductiva de las mujeres.

Cada año se gradúan una media de catorce matronas en Mallorca. La UDMOG-IB ampliará el próximo año la formación de matronas a Menorca y de ginecólogos a Ibiza. 

L'Ajuntament d'Inca i Esment col·laboren per organitzar visites guiades al Claustre de Sant Domingo.

Estaran dirigides per un grup d'Esment Guies, format per persones amb necessitats de suport que desenvolupen un servei d'ocupació actiu per a la comunitat. A més del valor social, les visites tenen com a objectiu divulgar entre els alumnes dels centres escolars el valor històric i patrimonial del claustre del s.XVIII.

Esment i l'Ajuntament d'Inca han arribat a un nou acord de col·laboració per impulsar un programa de visites guiades al Claustre de Sant Domingo, a la capital del Raiguer. Les visites estaran dirigides per un grup d'Esment Guies, un servei d'ocupació actiu per a la comunitat, que duen a terme persones amb necessitats de suport d'Esment. S'organitzaran cada dilluns i estaran especialment adreçades a alumnes de primària i secundària.

L’acte de presentació s’ha celebrat avui divendres en el Claustre de Sant Domingo i ha comptat amb l'assistència del batle d’Inca, Virgilio Moreno, la regidora de Cultura i Ocupació, Alice Weber, la regidora d’Educació, Helena Cayetano, i el regidor de Participació, Andreu Caballero. Per part d’Esment, hi han assistit Carmen Muñoz, responsable de relacions públic-privades, i Aina Morell, tècnica del servei d’Ocupació d’Esment Inca. 

Per aquest projecte de visites guiades hi participaran onze Esment Guies, que es distribuiran per diferents punts del recorregut amb l'objectiu d'explicar la història, les curiositats i el valor patrimonial d'aquest Claustre del s. XVIII. Per documentar-se i reunir tota la informació de l'itinerari, l'equip de guies ha comptat amb la col·laboració de l'historiador Miquel Pieras, un dels majors investigadors i coneixedors de la història d'Inca.

El recorregut s'iniciarà davant la façana de l'església barroca de Sant Domingo i continuarà en el claustre, on es parlarà de les funcions que ha tingut aquest espai al llarg dels segles i del projecte de rehabilitació que va dur a terme l'Ajuntament d'Inca, ara fa vint anys, per convertir-lo en un centre cultural de referència. Durant la visita també es contarà el significat del mural que es troba l'exterior, i que inclou una il·lustració sobre la Memòria Històrica, en llengua de signes.

L'itinerari finalitzarà a la plaça del Blanquer, un espai on antigament passava un torrent i que s'utilitzava per blanquejar roba i pells. Actualment, el Claustre de Sant Domingo és la seu de l'Arxiu Històric d'Inca i de l'Arxiu Municipal i inclou dues exposicions permanents: la col·lecció Catalunya del pintor Valerià Pinell (Tarragona 1922- Mallorca 1983) i 20 anys del Certamen de Pintura La Constància Dijous Bo, on poden veure's les obres premiades entre 1989 i 2008.

Altres recorreguts d'Esment Guies. A més d'aquest recorregut, el projecte d'Esment Guies també ofereix visites guiades al Museu del Calçat i de la Indústria que es troba al mateix municipi, i en altres llocs d'interès com ara la finca pública Galatzó, el campus de la UIB, el Museu del Fang de Marratxí, o a la seu d'Esment, on els guies ofereixen al visitant la possibilitat de conèixer la trajectòria de la fundació.

A més d'organitzar visites guiades, Esment Guies, format per 150 persones del servei d'ocupació, desenvolupa tallers educatius per a centres escolars i activitats de dinamització de barris i participació ciutadana. Les gestions de les reserves es poden fer a través de la web: esmentguies.es  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado