https://cloud3.conselldemallorca.net/index.php/s/D8SZ7EAGpC6PLKi.
El Plan General de Manacor deberá subsanar 10 prescripciones del Consell de Mallorca para dar por concluida toda la tramitación en curso
En el plànol d’ordenació detallada 1:1000 PO-SU-55 i per l’àmbit de l’URBLE B6 – s’Estany d’en Mas I–, queda afegit: “Ordenació segons Pla Parcial d’Ordenació aprovat definitivament en data 25/01/2013
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/01/2022 - 11:19:10
A, B i C i les seves edificacions auxiliars, en el supòsit que es tramitin pel procediment de declaració d’interès general, en tot cas s’han de separar un mínim de deu metres (10 m) dels límits de la parcel·la, en els quals s’ubicarà

El Consell Insular de Mallorca aprobó definitivamente el Plan General de Manacor pero lo condicionó a 10 prescripciones que deben hacerse para que sea firme la tramitación final. Por ejemplo hay un error en la memoria donde dice sobre superficies 6.969 m² y debe decir y plasmarse la cantidad de metros de 16.969. Se añade en Playa Romántica Plan Parcial de Ordenación de 25 de enero de 2013. Incluir la parte económica exacta de las urbanizaciones generales sobre sectores programados.

Conceptos sobre carreteras. Delimitaciones si se quiere adaptar al Plan Territorial de Mallorca. Energía fotovoltaica, condiciones en suelo rústico. Todo tipo de actividades complementarias con informes preceptivos y vinculantes. Volúmenes sobre edificaciones. Leyes agrarias. “Volumen máximo conjunto de la edificación de uso de vivienda: 900 m³, o lo que resulte de la normativa supramunicipal de aplicación”. Debajo tienen explicado pormenorizadamente cada prescripción y el enlace aclaratorio.

El trasllat d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta. Us indicam l’enllaç a on podreu accedir per descarregar la documentació diligènciada de l’instrument de planejament a què fa referència l’anterior acord

1º). Pel que fa al sector URBLE-A4, les superfícies de sòl i sostre (6.969,00 m²) del quadre d’identificació dels equipaments de la memòria de l’ISE queden modificades per les que consten en el quadre del sector de la mateixa memòria així com en el quadre de l’annex III, es a dir 16.969,00 m². 2º). En el plànol d’ordenació detallada 1:1000 PO-SU-55 i per l’àmbit de l’URBLE B6 – s’Estany d’en Mas I–, queda afegit: “Ordenació segons Pla Parcial d’Ordenació aprovat definitivament en data 25/01/2013 (BOIB núm. 17, de 02/02/2013)”.

3º). Tot i que l’avaluació i viabilitat econòmiques de les actuacions derivades de l’execució del planejament hauran de ser revisades i actualitzades, tant en el planejament de desenvolupament com en els instruments de gestió i execució del mateix, es prescriu que aquestes actualitzacions s’hauran de fer de manera precisa pel sector URBLE A7 quant als valors d’adquisició i urbanització dels sistemes generals adscrits al sector.

4º). Tenint en compte que l’avaluació i viabilitat econòmica de les actuacions derivades de l’execució del planejament hauran de ser revisades i actualitzades, tant en el planejament de desenvolupament com en els instruments de gestió i execució del mateix, es prescriu que quan es revisin i actualitzin, s’hauran d’homogeneïtzar les mostres tenint en compte el producte immobiliari acabat que fixa el planejament urbanístic per l’ús terciari comercial, i s’hauran de revisar i actualitzar les mostres adequant-se al producte immobiliari acabat fixat pel planejament municipal en el terme municipal, tenint en compte la dinàmica de Servei Jurídic d'Urbanisme mercat, en tots els usos i en concret pel que afecta aquesta prescripció per l’ús terciari comercial i industrial.

5º). En el document 01.d, objectius d’ordenació, apartat 3.8, el terme “carreteres intermunicipals” queda substituït per “carreteres que discorren per dins del terme municipal”, i l’expressió “Mapa Topogràfic de les Illes Balears 1:40.000” per “Mapa Topogràfic de les Illes Balears 1:5.000”. 6º). La delimitació de la subcategoria SRG-F en les parcel·les 333 del polígon 22 i la parcel·la 3 del polígon 21 del terme municipal de Manacor és la del Pla Territorial de Mallorca. En el tràmit de complimentació de prescripcions, s’haurà de recollir aquesta delimitació en la planimetria d’ordenació del Pla General.

7º). L’apartat a.8 de l’article 14 de les normes urbanístiques queda redactat de la manera següent «a.8) Totes les instal·lacions fotovoltaiques en sòl rústic han de prendre en consideració les característiques orogràfiques de l’àmbit per tal de reduir-ne l’impacte visual, i s’han d’aplicar les mesures i condicions que es fixin en els procediments de declaració d’interès general o d’utilitat pública a què es refereix el Pla Director Sectorial Energètic de les Illes Balears.

A aquest efecte, pel que fa a les instal·lacions de producció del tipus A, B i C i les seves edificacions auxiliars, en el supòsit que es tramitin pel procediment de declaració d’interès general, en tot cas s’han de separar un mínim de deu metres (10 m) dels límits de la parcel·la, en els quals s’ubicarà, si escau, la vegetació que tengui la funció d’apantallament o altra solució tècnica admissible que s’hagi autoritzat en el procediment. En aquests supòsits, les mesures d’apantallament eventualment fixades en la declaració d’interès general, s’han de fer efectives a partir dels 12 mesos següents a l’execució de les instal·lacions fotovoltaiques, acompanyades, si escau, del corresponent programa de manteniment de l’apantallament als efectes de la reducció de l’impacte visual.

Les instal·lacions de producció del tipus D, s’han de tramitar en qualsevol cas pel procediment de declaració d’interès general, i els són d’aplicació els condicionaments prevists en el paràgraf anterior. En el supòsit d’instal·lacions fotovoltaiques destinades a l’autoconsum .../... ».

8º). El segon paràgraf de l’apartat c) del punt 4.1, sector primari, de l’article 193 de les normes urbanístiques queda redactat segons els termes següents: «Resta d’activitats complementàries: Admès per els usos relacionats amb l’obtenció de la biomassa agrària. Ús condicionat a l’obtenció de la prèvia declaració d’interès general. Aquestes activitats només poden dur-se a terme mentre es mantingui el caràcter d’explotació agrària preferent, tan bon punt com perdi aquesta qualificació, aquestes activitats complementàries hauran de cessar.

El volum edificat i de construcció de les instal·lacions ha de quedar integrat a l’interior d’una construcció existent abans de l’entrada en vigor de Pla Territorial insular de Mallorca, implantada legalment i que no estigui fóra d’ordenació. L’exercici de l’activitat cessarà quan finalitzi l’activitat agrària. Servei Jurídic d'Urbanisme Igualment seran d’aplicació, per a l’ús concret de què es tracti, aquelles condicions que determina la Llei 3/2019, agrària de les Illes Balears, o normativa sectorial que la substitueixi.»

9º). Queda afegit al final de l’apartat c) del règim d’usos del sector primari, en la regulació relativa a la “Resta d’activitats complementàries”, dels articles 186, 188, 190, 191, 193, 194 i 195 de les normes urbanístiques, el següent contingut: «Igualment seran d’aplicació, per a l’ús concret de què es tracti, aquelles condicions que determina la Llei 3/2019, agrària de les Illes Balears, o normativa sectorial que la substitueixi.»

10º). Queda suprimida de l’article 186.3 de les normes urbanístiques la regulació relativa al volum màxim per a l’edificació d’ús d’habitatge (“Volum màxim conjunt de l’edificació d’ús d’habitatge: 900 m³, o el que resulti de la normativa supramunicipal d’aplicació”). Assenyalar que les anteriors prescripcions, d’acord amb l’article 164.5 del Reglament esmentat, s’han d’introduir en la documentació de contingut normatiu a què es refereix, que s’haurà de remetre a aquesta Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme.»

El trasllat d'aquest acord es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta. Us indicam l’enllaç a on podreu accedir per descarregar la documentació diligènciada de l’instrument de planejament a què fa referència l’anterior acord:

.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado