Va ser després de xerrar amb uns amics i decidir anar a provar una classe
Manacor i Capdepera: En Joaquin, professor d’Aikido del Renshinkan, esta d’enhorabona, la setmana passada es var examinar d’aquest nou grau, el 4t dan, obtinguent una de les millors classificacións
Vaig llegir una vegada que l’aikido és una forma de vida. Que vol dir això? Bàsicament el que he dit abans, a mirar sa vida des de uns altra punt de vista i saber triar amb més calma
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/11/2021 - 09:40:00
Si, cada grau dur molta feina de preparació apart d’uns requisits com a temps mínim d’anys en es grau inferior o haver arribat al nivell tècnic des grau que es vol obtenir per exemple.

AIKIDO RENSHINKAN MANACOR I LLEVANT JOAQUIN SABATER ROMERO, NOU 4t DAN. En Joaquin, professor d’Aikido del Centre Renshinkan, esta d’enhorabona, la setmana passada es var examinar d’aquest nou grau, el 4t dan, obtinguent una de les millors classificacións. Amb ell hem volgut tenir aquesta xerrada, perque mos comenti les seves inquietuts d’aquest art marcial d’origen nipo.

1º L’Aikido, art marcial o esport?

Donar ses gràcies a n’es meu Sensei en Manolo Garcia ben igual com a na Tere i n’Alfonso mestres també des dojo on estudi i a tots els meus companys de club com als meus alumnes de Manacor,

Art marcial sense cap dubte, sa tradició, s’etiqueta, sa forma d’aprendre i ensenyar, etc, ens dur a n’es es BUDO i per tant l’impregna el camí marcial.

2ª- Amb tots els esport que hi ha perquè et va atreure l’Aikido?

Va ser després de xerrar amb uns amics i decidir anar a provar una classe, d’ençà aquell dia no he aturat mai de practicar.

3º- Es dur practicar un art marcial?

Si, no podem dir que sigui un camí fàcil i això heu dirà qualsevol practicant d’arts marcials, però sa recompensa sempre es molt major que es sacrifici que es fa.

4º De quin dan t’has examinat?

Me examinat de Yodan o el que és el mateix, cinturó negre 4t DAN.

5º-Que significa per a tu haver tret aquesta nova graduació com és el 4º dan?

Cada dan es un escaló i per tant un compromís en principi amb un mateix de seguir practicant i millorant, sense aturar-se d’aprendre mai, de fet mai s’arriba aprendre tot, després dedins cada grau hi ha un significat tal vegada aquest més filosòfic o esotèric...

6º- Hi ha feina de preparar un examen d'aquestes característiques?

Si, cada grau dur molta feina de preparació apart d’uns requisits com a temps mínim d’anys en es grau inferior o haver arribat al nivell tècnic des grau que es vol obtenir per exemple.

7º I quin és ara el teu objectiu més immediat?

Ara mateix estic acabant sa part especifica de sa titulació d’instructor autonòmic i així l’any que ve poder començar sa de mestre nacional.

8º Amb aquests anys de pràctica què és el que t'ha aportat aquest esport?

Moltes coses, apart de tots el coneixements tècnics i filosòfics que aporta aquest art i sa cultura japonesa, aprendre un estil de vida diferent i com afrontar el dia a dia.

9º Vaig llegir una vegada que l’aikido és una forma de vida. Que vol dir això?

Bàsicament el que he dit abans, a mirar sa vida des de uns altra punt de vista i saber triar amb més calma el que ens pot anar millor.

10º- Vols afegir alguna cosa més?

Donar ses gràcies a n’es meu Sensei en Manolo Garcia ben igual com a na Tere i n’Alfonso mestres també des dojo on estudi i a tots els meus companys de club com als meus alumnes de Manacor, sense tots ells no hagués arribat a on he arribat ara mateix. Per tant moltes gràcies!

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado