En sòl rústic comú, es permetrà edificar amb dues quarterades (14.206m2)
L'Ajuntament de Felanitx celebrarà el pròxim dilluns dia 27 un ple extraordinari, a les 18h, on es preveu l'aprovació inicial del Pla General (PG)
1 PG i 6 POD (Felanitx, Cas Concos, s'Horta, Cala Ferrera i Cala Serena, Portocolom, sòl rústic). S'han realitzat 6 POD per adaptar-se a la nova llei d'urbanisme de les Illes Balears.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/09/2021 - 08:04:00
30.000 habitants, actualment al municipi hi ha uns 18.000 habitants. No volem que Felanitx quedi estancat, s'aposta per rehabilitar zones de centre per cohesionar els nuclis amb un creixement urbanístic moderat.

L'aprovació inicial del Pla General de Felanitx es durà a terme el pròxim dilluns en una plenària extraordinària. L'Ajuntament de Felanitx celebrarà el pròxim dilluns dia 27 un ple extraordinari, a les 18h, on es preveu l'aprovació inicial del Pla General (PG). Actualment Felanitx té vigent el de l'any 69, el més antic de l'estat Espanyol, fins a la data només s'han fet modificacions puntuals.

El Pla estarà adaptat a les necessitats ambientals del segle XXI, es millorarà la xarxa viària i es donarà prioritat als ciutadans creant espais de mobilitat saludable. Es recull un manteniment i millora d'espais lliures, cohesionant les zones del municipi. El pla contempla la preservació i conservació del conjunt patrimonial existent, com poden ser els Closos de Can Gaià i incorporant 147 elements etnològics (forn de calç, mines, sínies o pous).

S'habilitarà un servei a la ciutadania i entitats perquè es puguin consultar tots els documents tant de forma presencial al c/Marian Aguiló, com de forma telemàtica.

En sòl rústic comú, es permetrà edificar amb dues quarterades (14.206m2) quan actualment es permetria amb 15.000m2. Amb aquesta aprovació inicial no hi haurà paralització de llicències, les demanades continuaran el seu curs. Per llei es revisaran les que hagin entrat a l’Ajuntament els tres mesos anteriors de l’aprovació. Les noves llicències hauran de complir amb la normativa del 69 i l'actual fins a l'aprovació definitiva.

El batle de Felanitx Jaume Monserrat ha indicat «El creixement de població que preveu el Pla és mesurat, fins a un màxim de 30.000 habitants, actualment al municipi hi ha uns 18.000 habitants. No volem que Felanitx quedi estancat, s'aposta per rehabilitar zones de centre per cohesionar els nuclis amb un creixement urbanístic moderat. Que el poble agafi vida de poble, allà on es pugui créixer que es faci amb mesura»

Felanitx serà un dels primers municipis a tramitar el Pla General i El Pla d'Ordenació Detallada, que voluntàriament s'ha convertit en 1 PG i 6 POD (Felanitx, Cas Concos, s'Horta, Cala Ferrera i Cala Serena, Portocolom, sòl rústic). S'han realitzat 6 POD per adaptar-se a la nova llei d'urbanisme de les Illes Balears.

Per l'elaboració d'aquest document s'ha dialogat amb tots els partits amb representació a l'Ajuntament, els quals han fet les seves aportacions cercant la màxima transparència. Una vegada aprovat el PG, l'Ajuntament farà una exposició pública que s’allargarà fins el mes de febrer. S'habilitarà un servei a la ciutadania i entitats perquè es puguin consultar tots els documents tant de forma presencial al c/Marian Aguiló, com de forma telemàtica.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado