La formació ha anat a càrrec de Nicole Haber, psicòloga clínica
L’Ajuntament de Manacor proporciona formació als centres educatius per prevenir el suïcidi juvenil. El departament de Joventut aposta per donar eines als professionals
La delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca la importància d’aquesta formació en tant que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes Balears entre els joves de 25 a 30 anys
AGENCIA MANACORNOTICIAS 29/04/2021 - 08:43:00
prevenció del suïcidi juvenil en la que hi han participat membres dels centres educatius del municipi, sobretot orientadors, psicòlogues, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut.

L’Ajuntament de Manacor proporciona formació als centres educatius per prevenir el suïcidi juvenil. El departament de Joventut aposta per la prevenció i per donar eines als professionals.

L’Ajuntament de Manacor ha organitzat i acollit una jornada de formació en prevenció del suïcidi juvenil en la que hi han participat membres dels centres educatius del municipi, sobretot orientadors, psicòlogues, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut.

La responsable de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que «l’Ajuntament de Manacor du més de 20 anys sense fer polítiques actives pels joves

La formació ha anat a càrrec de Nicole Haber, psicòloga clínica coordinadora del projecte autonòmic per a la prevenció de la conducta suïcida de l’Ibsalut. La formació organitzada pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor està encaminada a deixar d'amagar aquesta problemàtica, present també al nostre municipi i a les escoles, visibilitzar la importància de la salut mental i donar eines als professionals.

La delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca la importància d’aquesta formació en tant que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes Balears entre els joves de 25 a 30 anys, «per tant, necessitam donar eines a les persones que treballen directament amb joves perquè puguin detectar situacions de risc o d’intent de suïcidi abans que es produeixin».

La situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves, marcades per la manca de perspectiva de futur i la precarietat, el que poden desembocar en situacions d’angoixa, frustració i ansietat. En aquest sentit, Gomila apunta la importància de parlar de salut mental juvenil: «és molt necessari, ara més que mai».

La responsable de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que «l’Ajuntament de Manacor du més de 20 anys sense fer polítiques actives pels joves, una situació que s’ha començat a revertir.»

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado