L'Ajuntament d’Inca i la Fundació Es Garrover treballen de la mà
L'Ajuntament i Es Garrover sumen sinergies per facilitar l’accés a un habitatge a les persones amb trastorn mental d’Inca i suport, dirigit a millorar l'autonomia personal i la vida independent
2005, que treballa per a la recuperació i la inserció social i laboral de persones amb trastorn mental. L’entitat va atendre l’any 2020 a un total de 200 persones, de les quals 31 varen ser usuaris del programa de suport
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/04/2021 - 01:48:00
En aquest sentit, recordar que l'Ajuntament va cedir de forma gratuïta i temporal un domicili de titularitat municipal a l'entitat que, en tan sols en uns mesos, ha rehabilitat i posat a punt per acollir a dues persones

L'Ajuntament i Es Garrover sumen sinergies per facilitar l’accés a un habitatge a les persones amb trastorn mental d’Inca. Dues persones usuàries de l'associació inquera entraran a viure dilluns en un habitatge de titularitat municipal. . Aquesta iniciativa té un objectiu socioeducatiu d'orientació i suport, dirigit a millorar l'autonomia personal i la vida independent.

L'Ajuntament d’Inca i la Fundació Es Garrover treballen de la mà per oferir noves oportunitats i donar resposta residencial a les persones amb trastorn de salut metal. Així doncs, el pròxim dilluns, 19 d’abril, entren ja a viure dues persones usuàries de l’associació inquera en l’habitatge de titularitat municipal cedit pel consistori de la Capital del Raiguer.

L’associació compta amb un equip integrat per més de trenta professionals especialistes en psicologia, educació social, treball social així com personal de suport, que treballen per oferir noves oportunitats a persones amb trastorn

«En moments en què és molt complicat per a tothom accedir a un habitatge, ho és especialment més per als col·lectius més vulnerables, com les persones amb trastorn de salut mental. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament treballam amb l’Associació Es Garrover per oferir noves oportunitats per accedir a un habitatge als seus usuaris i fomentar la seva integració», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

En aquest sentit, recordar que l'Ajuntament va cedir de forma gratuïta i temporal un domicili de titularitat municipal a l'entitat que, en tan sols en uns mesos, ha rehabilitat i posat a punt per acollir a dues persones que, d'una altra manera, no podrien accedir a un habitatge.

«Aquesta iniciativa té un objectiu socioeducatiu d'orientació i suport, dirigit a millorar l'autonomia personal i la vida independent. Per tant, es tracta d'una cessió gratuïta i temporal de l'habitatge, de manera que facilitam l'emancipació d'aquestes persones per tal que arribin a ser autònoms i trobar un habitatge al qual puguin accedir independentment», detalla el gerent de la fundació Es Garrover, Pere Quetglas.

La Fundació Es Garrover és una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2005, que treballa per a la recuperació i la inserció social i laboral de persones amb trastorn mental. L’entitat va atendre l’any 2020 a un total de 200 persones, de les quals 31 varen ser usuaris del programa de suport a l'habitatge.

L’associació compta amb un equip integrat per més de trenta professionals especialistes en psicologia, educació social, treball social així com personal de suport, que treballen per oferir noves oportunitats a persones amb trastorn de salut mental i, en aquest cas, oferir-los un habitatge per millorar l'autonomia personal i la vida independent.

Els principals municipis productors de calçat d'Espanya subscriuen per unanimitat una declaració en la qual reclamen més suport al sector. Inca és una de les 17 localitats que s’han unit per reclamar la intervenció del Govern d'Espanya i de la Unió Europea per a ajudar a la indústria del calçat i els seus components.

Els batles i batlesses dels municipis que alberguen la major part del teixit industrial productor de calçat d'Espanya s'han unit per manifestar el seu suport al sector del calçat, els seus components, maquinària i marroquineria i per a reclamar, tant al Govern d'Espanya com a la Unió Europea, mesures per a donar solució als problemes derivats de la crisi econòmica generada per la pandèmia i davant l'amenaça de nous aranzels per part d'EE. UU.

Així doncs, un total de 17 municipis de cinc comunitats autònomes s’han reunit amb la finalitat d'aconseguir la unitat d'un dels principals sectors manufacturers del país. El resultat de la trobada és una declaració institucional signada pels batles i batlesses d’Elx, Petrer, Villena, Aspe, Monóvar, El Pinós, Vall d’Uixó, Almansa, Fuensalida, Caravaca de la Cruz, Ciutadella, Alaior, Ferreries, Es Migjorn Gran, Arnedo i Inca. També ho signa el Consell Insular de Menorca. D’aquesta manera, l’acord reuneix els municipis productors del 90% del calçat nacional.

En la reunió han participat també com a representants de la patronal Marian Cano, presidenta d’Avecal i de FICE, i Manuel Román, president d’AEC. També ha assistit l'edil de Promoció Econòmica, Carles Molina.

«El sector del calçat està patit els efectes de la crisi provocada per la COVID-19 i no pot quedar al marge de les subvencions i treballem plegats per aconseguir ajuts per aquestes empreses i els seus treballadors», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

En la declaració institucional signada per unanimitat es plasma “el suport inequívoc al sector del calçat, els seus components, maquinària i marroquineria, especialment en un moment en què les empreses del sector estan iniciant el camí de recuperació dels devastadors efectes de la pandèmia de la COVID-19”.

Així mateix, els batles i batlesses sol·liciten al Govern d'Espanya “la modificació del Reial decret llei 5/2021, de 12 de març, de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la COVID-19, de manera que inclogui els Codis Nacionals d'Activitats Econòmiques CNAE de les empreses pertanyents al sector de la indústria del calçat i al sector de la indústria dels components i la maquinària per al calçat i la marroquineria, possibilitant així el seu accés a les línies d'ajudes promogudes en aquest Reial decret i ser beneficiaris d'aquestes”.

En tercer lloc, s'insta el “Govern d'Espanya a realitzar quantes accions siguin necessàries per a evitar la imposició de nous aranzels per part dels Estats Units als productes de la Unió Europea, en particular el calçat i els seus components i maquinària, en resposta als recents ‘impostos als serveis digitals’ que han estat implantats per Espanya i altres països europeus”.

«Des de l’Ajuntament d’Inca treballam decididament i farem tot el que estigui al nostre abast per ajudar al sector del calçat, tan important a la nostra ciutat, i contribuir que puguin rebre ajudes», recorda Moreno. En aquest sentit, per acabar, destacar que el passat dimecres l’Ajuntament d’Inca va dur a terme una reunió amb els representants d'AFACA i les presidentes del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca. Durant la trobada, totes les institucions acordàrem sumar esforços per trobar solucions que permetin al sector accedir als ajuts de l’Estat.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado