L'ocupació màxima és de deu persones per taula o agrupació de taules.
Manacor, Mallorca, Baleares: Informació sobre les noves mesures de prevenció COVID-19 dirigides als locals de restauració: limitar l'aforament al cinquanta per cent en espais interiors......
Es prohibeix, així mateix, l'ús i la dispensació de canyetes per absorbir líquids amb les begudes que se serveixin si aquests estris tenen una longitud total màxima superior als 30 centímetres.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 28/08/2020 - 17:00:00
No es permet fumar ni en els espais tancats ni en les terrasses dels establiments, i tampoc no es permet l'ús de dispositius d'inhalació de tabac, pipes, xixes o assimilats en tots els locals d'entreteniment i restauració i en qualsevol.

Manacor, Mallorca, Baleares: Informació sobre les noves mesures de prevenció COVID-19 dirigides als locals de restauració:

- Els establiments que exerceixin l'activitat de restaurant o de bar cafeteria han de limitar l'aforament al cinquanta per cent en espais interiors, si l'aforament màxim és igual o superior a cinquanta persones, i al setanta-cinc per cent quan l'aforament màxim és inferior a cinquanta persones. La disposició física de les taules o agrupacions de taules ha de garantir el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d'un metre i mig. Els treballadors dels establiments han de dur mascareta en tot moment i els . clients només en poden prescindir durant els temps indispensable per a la consumició de menjar o de begudes

Es prohibeix dispensar o servir begudes amb contingut alcohòlic de qualsevol casta o sense alcohol, per mitjà de tassons, gerres, copes o qualsevol altre tipus de recipient apte per permetre una ingesta directa des del recipient.

- Tots els establiments de restauració (restaurants i bars cafeteria) tenen com a hora de tancament la legalment autoritzada, i no es pot superar en cap cas la 01.00 h. No es permet tampoc l'admissió de nous clients a partir de les 00.00 h.

- No es permet el consum a la barra, excepte en els establiments que duguin a terme l'activitat de bar cafeteria, i sempre que es garanteixi una separació mínima d'un metre i mig entre clients o, si s'escau, grups de clients. Aquest ús de les barres només està permès fins a les 22.00 h.

- Les terrasses d'establiments que exerceixen l'activitat de restaurant o de bar cafeteria poden obrir al públic amb el límit del cinquanta per cent de l'aforament, si l'aforament màxim del local interior és igual o superior a cinquanta persones, i al setanta-cinc per cent quan l'aforament màxim del local interior és inferior a cinquanta persones, i en ambdós casos sempre que es pugui assegurar que la disposició de les taules permet el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d'un metre i mig. En el cas que l'establiment d'hoteleria i restauració obtingui el permís de l'ajuntament per incrementar la superfície destinada a la terrassa a l'aire lliure es pot incrementar el nombre de taules duent a terme un increment proporcional de l'espai per als vianants en el mateix tram de la via pública en el qual se situï la terrassa. A l'efecte d'aquesta regulació, es considera terrassa a l'aire lliure .tot espai no cobert o tot espai que, estant cobert, estigui envoltat lateralment per un màxim de dues parets, murs o paraments.

- L'ocupació màxima és de deu persones per taula o agrupació de taules.

- No es permet fumar ni en els espais tancats ni en les terrasses dels establiments, i tampoc no es permet l'ús de dispositius d'inhalació de tabac, pipes, xixes o assimilats en tots els locals d'entreteniment i restauració i en qualsevol altre tipus d'establiment obert al públic

- Es prohibeix l'ús de vaporitzadors d'aigua a les terrasses.

- Se suspèn l'activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de sala de festa, sala de ball, discoteca, cafè concert i bar de copes. Se suspèn, així mateix, la realització d'activitats assimilables a les descrites en qualsevol altre tipus d'establiment, incloses les festes en piscines o en instal•lacions exteriors d'establiments hotelers, així com en embarcacions marítimes (party boats o assimilables).

- S'exceptua de la suspensió establerta en el paràgraf anterior la realització d'activitats culturals de música en viu en els establiments esmentats si aquests establiments renuncien a oferir serveis propis d'oci nocturn i duen a terme l'activitat en les .condicions que estableix l'apartat X d'aquest Pla.

- Es prohibeix dispensar o servir begudes amb contingut alcohòlic de qualsevol casta o sense alcohol, per mitjà de tassons, gerres, copes o qualsevol altre tipus de recipient apte per permetre una ingesta directa des del recipient per part d'un consumidor o diversos simultàniament quan aquests recipients tenguin una cabuda superior als 600 centímetres cúbics. Únicament es permet el servei a taula de botelles de begudes amb una cabuda superior a l'esmentada, amb l'objecte que les dispensi el personal de l'establiment o els mateixos comensals a les seves copes o tassons individuals.

- Es prohibeix, així mateix, l'ús i la dispensació de canyetes per absorbir líquids amb les begudes que se serveixin si aquests estris tenen una longitud total màxima superior als 30 centímetres.

Les mesures que conté aquesta resolució s'estableixen per un període inicial de quinze dies, comptadors a partir de la publicació en el . No obstant això, les mesures de limitació d'aforaments i de nombre d'assistents produeixen efectes a Butlletí Oficial de les Illes Balears partir del 31 d'agost de 2020

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado