Vàrem començar amb moda, en la segona edició incorporarem la fotografia digital
La III Edició de #mallorcadesignday se celebrarà a Inca. La temàtica d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc el 29 de maig a la Fàbrica Ramis, és “Salvar la mar” i va alineada amb l'Agenda 2030 dels ODS
La tercera edició de #mallorcadesignday se celebrarà el pròxim 29 de maig a Inca. El lloc triat enguany és un espai emblemàtic de la ciutat: la Fàbrica Ramis, fundada l’any 1920 per a la confecció d'articles.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/01/2020 - 14:23:00
Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, l’Escola Superior d’Art i Disseny de les Illes Balears, l’Institut d’Innovació i Indústria de les Illes Balears (IDI) i l’Ajuntament de Palma.

La III Edició de #mallorcadesignday se celebrarà a Inca. La temàtica d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc el 29 de maig a la Fàbrica Ramis, és “Salvar la mar” i va alineada amb l'Agenda 2030 dels ODS. Ha començat el compte enrere per a l'esdeveniment de disseny més important de les Illes Balears. La tercera edició de #mallorcadesignday se celebrarà el pròxim 29 de maig a Inca. El lloc triat enguany és un espai emblemàtic de la ciutat: la Fàbrica Ramis, fundada l’any 1920 per a la confecció d'articles de pell de gran qualitat i recentment rehabilitada conservant l'essència més autèntica de l'antiga indústria tèxtil i del calçat.

#mallorcadesignday se celebra, cada any, en un lloc diferent de Mallorca. La primera edició es va dur a terme en el Moll Vell de Palma i la segona edició, en Port Portals. “Estam molt orgullosos que Inca sigui, enguany, l'escenari d'un esdeveniment de la talla del #mallorcadesignday ja que a la nostra ciutat existeix una gran tradició d'empreses i empresaris relacionats amb el món del calçat i la moda”, ha assenyalat el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

“Estam molt orgullosos que Inca sigui, enguany, l'escenari d'un esdeveniment de la talla del #mallorcadesignday ja que a la nostra ciutat existeix una gran tradició d'empreses i empresaris relacionats amb el món del calçat i la moda”

#mallorcadesignday és un aparador internacional per als nous talents del món del disseny i situa Mallorca en l'epicentre del sector, tant a nivell nacional com internacional. Compta amb el suport de l’ACME (Associació de creadors de moda d'Espanya), el Design Institut of Spain, la Conselleria d’Educació, la Conselleria de Turisme del Consell de Mallorca, la Universitat de les Illes Balears, l’Escola Superior d’Art i Disseny de les Illes Balears, l’Institut d’Innovació i Indústria de les Illes Balears (IDI) i l’Ajuntament de Palma.

Així com a les passades edicions, la III edició de #mallorcadesignday comptarà amb un Premi Internacional de Moda (2.000 euros), un Premi Nacional de Moda (2.000 euros), un Premi Nacional curvy de Moda (2.000 euros), un Premi Balear de Moda (2.000 euros) i un Premi Balear de Fotografia (500 euros). Una important novetat d'enguany és que a aquests premis se'ls suma el Premi Nacional de Disseny d'Interiors (2.000 euros).

“Vàrem començar amb moda, en la segona edició incorporarem la fotografia digital; i en la tercera edició donem, per primera vegada, un Premi Nacional d'Interiorisme, dotat amb 2.000 euros. Incorporar aquesta nova categoria ens fa molta il·lusió”, ha explicat la fundadora i directora de #mallorcadesignday, Raquel Arañón.

L'organització de #mallorcadesignday ha donat a conèixer, aquest matí, en l'exclusiu restaurant Katagi de l'Hotel Llaut de Platja de Palma, les bases dels concursos, que ja es poden consultar en la web www.mallorcadesignday.es. La temàtica d'enguany és “Salvar la mar” (Save the sea). “Aquesta edició serà molt especial perquè ens alineem amb els objectius de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. El sector de la moda és el segon sector més contaminant del món. Per això, tenim l'obligació de posar el nostre granet de sorra i conscienciar a tots els dissenyadors i empreses de la indústria tèxtil en la importància del reciclatge, la sostenibilitat i el consum responsable”, ha afirmat Arañón.

En aquesta III edició es farà costat a una ONG que tracta temes de sostenibilitat, entre ells, netejar la mar. “Estem molt contents de col·laborar amb #mallorcadesignday ja que la seva temàtica, enguany, és la protecció de la mar i els oceans; un tema que està molt alineat amb el que nosaltres, des d’Iberostar, anem fent des de 2017. El 80% dels nostres hotels estan a primera línia de mar i tenim clar que cal cuidar-ho i protegir-ho”, ha manifestat la directora de sostenibilitat EMEA del Grup Iberostar, Soraya Romero.

Durant la roda de premsa de presentació, el president del Design Institut of Spain, Juan Mellen, ha declarat que “Mallorca és marca disseny i també és marca Espanya i hem d'estar i acompanyar a les iniciatives que tinguin a veure amb la difusió del millor disseny que es fa al nostre país”, ha afegit Mellen. Els participants poden presentar els seus projectes des del 10 de gener fins al 16 de març.

Els guanyadors internacionals, nacionals i els finalistes en moda es donaran a conèixer el mes de març. El jurat encarregat de seleccionar-los està compost per professionals de gran rellevància en el món de la moda i el disseny. Tots els treballs es mostraran en la passarel·la que se celebrarà el 29 de maig a Inca.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado