Santanyí
Les Festes de Sant Jaume 2023 de Santanyí ja són aquí
Ja està tot a punt al poble de Santanyí per començar les Festes de Sant Jaume 2023.
ajsantanyi.net 11/07/2023 - 15:41:34

Les Festes de Sant Jaume 2023 de Santanyí ja són aquí

Ja està tot a punt al poble de Santanyí per començar les Festes de Sant Jaume 2023. El programa d’actes ha estat presentat, avui dematí per la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i el regidor de Festes, Joan Gaspar Aguiló. Com cada any, les festes inclouen una gran varietat d’actes perquè grans i petits, i tota la gent del municipi i visitants, puguin gaudir d’uns dies inoblidables. Tal com ha explicat Maria Pons, “començarem, com no podia ser d’altra manera, amb el pregó de les Festes de Sant Jaume 2023, i estic segura de què serà una gran manera d’encetar els actes. Això només

serà la posada en marxa, després tenim sorpreses i entreteniment per a tothom, serà un gran Sant Jaume, convidam a tots a participar-hi!”.

Així, dilluns 17 de juliol a les 21.30, Miquel Vila Barceló serà l’encarregat d’obrir el programa d’actes amb el pregó a la placeta de s’Abeurador. També hi haurà la ballada dels gegants Bernat Cinclaus i Maria Ramis a càrrec dels geganters de Sa Mitja Lluna. Un poc abans, a les 20.00 a la sala Bússer de l’Ajuntament de Santanyí, s’inaugurarà l’exposició Vivencias cromáticas de Miguel Reche.

Els actes de les Festes de Sant Jaume de Santanyí no acabaran aquí ni molt manco; dimarts dia 18 serà el torn del gran concert de la Banda Municipal de Música, que sota el títol, MAMBO!, han preparat un viatge pels ritmes de l’Amèrica Llatina, des del tango a la salsa passant pel mambo i el txa-txa-txa. L’esdeveniment serà presentat per Àngela Garcia Vidal i Aina Escandell Almodóvar, i la banda dirigida per Pedro Vallbona.

Per dimecres 19 de juliol hi ha programats diferents actes a càrrec de les escoles i agrupacions de ball de bot del terme de Santanyí, que començaran a les 18.00 i acabaran amb una gran ballada popular a la placeta de la Canal. Dijous 20 és el torn dels jocs d’aigua al Camp Municipal d’Esports i del pa amb oli a la fresca a la Plaça Major.


Divendres 21 és el dia del concurs de dibuix organitzat per l’associació Santanyí Activa al carrer Sant Andreu, i per la gran nit de ball amb l’orquestra Oasis i l’actuació dels DJs locals. Com a novetat, enguany hi haurà la Mobylettada Santanyinera al camp d’en Torrella dissabte 22 de juliol, en la qual els participants hauran de demostrar les seves habilitats sobre les dues rodes. El mateix dissabte tindrà lloc la XI Cursa Popular de Sant Jaume amb sortida i arribada al Pavelló Municipal d’Esports, i la presentació dels llibres guanyadors dels Premis Literaris Vila de Santanyí 2023. El dia es tancarà amb la Verbena Camp, a la Plaça Major.

Tampoc faltarà la festa dels cavalls, que serà dilluns 24 de juliol, seguida de la Gran Verbena de Sant Jaume. Dimarts 25 la Banda Municipal de Música i els xeremiers del terme sonaran abans de l’ofici solemne en honor de Sant Jaume, on cantarà la Coral de Sant Andreu i l’Agrupació Sa Mitja Lluna interpretarà el ball de l’oferta.


El primer tinent de batlessa i regidor de Festes de Santanyí, Joan Gaspar Aguiló, ho explica així: “hem intentat fer un programa de festes variat, amb el qual tota la família pugui passar-ho bé. La gent jove trobarà actes amb els quals participar i gaudir, i també

els petits amb tallers, corregudes de cintes, campionats d’esports... Tampoc mos oblidam dels més grans, a qui hem d’agrair la seva participació en diferents actes, i per als qui hem organitzat una gran festa dijous 27 de juliol”.

I així, els actes s’allargaran fins al dia 30 de juliol, on tothom podrà trobar on participar i gaudir de la festa. També hi haurà temps per anar d’excursió, per una nit de teatre a la fresca, per una festa hawaiana, per la Verbena Los 40 Mallorca, i moltes sorpreses més. El programa complet de les festes es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Santanyí.

 

Reciente
Visto
Comentado