CAIB
La presidenta Francina Armengol visita les obres d’ampliació del CIFP Pau Casesnoves d’Inca
Un projecte de millora de més d’1,7 milions d’euros per a la construcció d’un nou edifici al centre
comunicacio.caib.es 31/01/2023 - 16:22:54

La presidenta Francina Armengol visita les obres d’ampliació del CIFP Pau Casesnoves d’Inca

Un projecte de millora de més d’1,7 milions d’euros per a la construcció d’un nou edifici al centre

Amb aquesta important ampliació es dotarà el centre de nous espais per cobrir la demanda d’escolarització

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat avui l’estat de les obres d’ampliació del CIFP Pau Casesnoves d’Inca, que compten amb un pressupost   d’1.678.594 euros.

A l’acte també hi han participat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el batle del municipi, Virgilio Moreno; diversos responsables de l’IBISEC, i membres de la comunitat educativa del centre.

Durant la visita, la presidenta del Govern ha agraït al batle i l’equip de Govern d’Inca «les facilitats que sempre ens donen» per fer realitat aquesta ampliació i ha reivindicat que l’Executiu «sempre ha tengut clar que havíem de posar l’educació com a política prioritària per a l’Administració pública pel que fa a millora de les condicions laborals, millora de les infraestructures i millora en l’oferta a l’alumnat».

Francina Armengol també ha defensat la capacitat de planificació que ha permès fer i executar un pla d’infraestructures i dos de formació professional, el segon dels quals «conjuga amb la llei d’FP estatal» i ha de servir per «augmentar mòduls, cursos d’especialització i alumnat».

Aquesta és una actuació que beneficiarà els 900 alumnes del centre i els que venguin en el futur. A la vegada, dotarà el centre d’espai i ajudarà a cobrir les necessitats d’escolarització que té el municipi d’Inca.

Un nou edifici per dotar d’espai el CIFP Pau Casesnoves d’Inca

Amb un pressupost d’1,7 milions d’euros i un termini d’execució de 12 mesos, aquest projecte d’ampliació preveu la construcció d’una nova edificació.

El nou edifici s’ubicarà entre l’edifici taller d’automoció i el gimnàs, i tindrà planta baixa i dues plantes més. A la planta baixa hi ha una porxada d’accés als diferents espais de la sala polivalent i a la dotació de banys, en els quals hi haurà un bany adaptat per a persones amb discapacitat. La dotació de banys donarà servei, a part dels diferents usuaris dels espais del mateix edifici, a la zona de pati exterior, lligat a través del porxo. A la planta baixa també es troba l’entrada i l’escala d’accés a les plantes superiors de l’edifici.

Aquesta connexió es fa a través del porxo i del pati exterior creat per la separació d’uns quatre metres entre l’edifici del taller d’automoció i la nova edificació. A través de l’escala s’arriba a la planta primera, on hi ha dues aules i dos despatxos. En aquest nivell, també es produeix la comunicació amb l’edifici principal existent i l’edifici taller d’automoció a través d’una passarel·la.

A la planta segona, tots els espais estan destinats a aules. També trobam la comunicació amb l’edifici principal a través d’una passarel·la.

Com totes les infraestructures educatives que du a terme la Conselleria, aquesta actuació està dissenyada sota paràmetres d’estalvi d’energia i aïllament tèrmic, de manera que s’aconsegueixi un ús racional de l’energia necessària per a l’adequada utilització de l’edifici.

Amb aquesta ampliació destinada a aules, despatxos i sala polivalent per al mateix centre, la superfície d’ocupació augmenta fins als 4.899,20 m2, així com la superfície construïda total fins als 8.546,75 m2.

Aquestes obres són finançades per la Unió Europea mitjançant el fons REACT-UE com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la covid-19, dins l’objectiu específic de donar resposta a les necessitats d’escolarització dels ensenyaments obligatoris o universals en el marc del dret a l’educació.

El projecte forma part del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Del pla actual, s’han invertit a Inca un total de 12.310.986 euros des del 2016, inclòs el nou CEIP d’Inca, que ja està adjudicat. Així, s’hi inclouen les millores del CEIP Miquel Duran i Saurina, l’ampliació del CEIP Ponent, l’ampliació del CEIP Llevant, l’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia, millores al CEPA Francesc de Borja Moll, al Centre de Professorat d’Inca i a l’EOEP Inca (equips d’orientació educativa i psicopedagògica), així com les diverses millores el CIFP Pau Casesnoves.

En l’àmbit de les Illes Balears, des del mes de setembre de 2015 s’hauran invertit més de 120 milions d’euros en infraestructures educatives, que suposen més de 2.000 actuacions al 95 % dels centres educatius de les Illes Balears. Actualment, ja s’està treballant en el Pla d’Infraestructures 2023-2027.

 

Reciente
Visto
Comentado