Felanitx
Visita obres pista atletisme anunci nom Joan Pons
Les obres que es varen iniciar el passat 11 de febrer continuen a bon ritme i es preveu finalitzin a l'estiu.
felanitx.org 04/05/2021 - 08:58:22
Visita obres pista atletisme anunci nom Joan Pons

La pista d'atletisme de Felanitx durà el nom de Joan Pons

Les obres que es varen iniciar el passat 11 de febrer continuen a bon  ritme i es preveu finalitzin a l'estiu.

L'Ajuntament de Felanitx ha visitat aquest dilluns l'evolució de les  obres de la pista d'atletisme a les instal·lacions esportives Sa Mola de  Felanitx. En el transcurs de l'acte el batle Jaume Monserrat junt amb el  regidor d'esports, Joan Aznar han anunciat que la pista durà el nom del  felanitxer Joan Pons, persona vinculada al món de l'esport des de fa  quasi mig segle. Una proposta consensuada amb el consens polític de tot  els grups que conformen el consistori.

Joan Pons, nascut a Felanitx l'any 1951 està actualment jubilat. Ha  estat professor d'educació de primària i va ser promotor de l'esport  base al llarg de quasi 50 anys, dedicant pràcticament tota la seva vida  al club Joan Capó d'atletisme, entrenant i fent acompanyament als  atletes.

El batle de Felanitx, ha dit «Que la pista d'atletisme dugui el nom d'un  referent del món esportiu a Mallorca i felanitxer com és en Joan Pons,  és un reconeixement ben merescut. L'esport no només són els esportistes  sinó que s'ha de tenir en compte a totes les persones que passen hores  amb ells corregint-los per millorar»

Per part seva, Joan Pons s'ha mostrat «sorprès per la proposta, va ser  una notícia inesperada i orgullós d'aquest honor que aquesta  instal·lació dugui el meu nom. Esper que aquest espai ajudi a agafar  impuls, amb un espai digne, còmode i que el nom de Felanitx més a dalt»

Pons ha estat distingit en dues ocasions com a «Persona Física més  ellevant en el Foment de l'Esport» els anys 1983 i 1985. L'any 1992 fou  una de les persones que va du la Torxa dels Jocs Olímpics d'estiu de  Barcelona en el seu pas per les Illes Balears. L'any 2005 va ser guardonat amb la medalla de Felanitx per la seva   mplicació amb l'esport felanitxer. I ha estat proposat en diverses  ocasions pel premi Cornelius Atticus.

Centenars d'atletes de totes les edats han estat sota la seva  supervisió, compartint entrenaments i competicions. Joan Pons va ser el  primer entrenador de l'internacional maratonià Antoni Peña, el millor  fondista de les Illes i participant en els Jocs Olímpics d'Atenes l'any  2004.

Recordem que les obres de la pista d'atletisme es varen iniciar el  passat mes de febrer i que el projecte compta amb un pressupost valorat  en 650.000 €. Es construirà una pista d'atletisme de 200 m a l'aire  lliure, formada per 6 carrils i una recta de 100 m de 8 carrils.  S'inclouen també dues rectes per salts de longitud, i àrees per salt  d'alçada i llançament de pes. Es té previst reubicar altres  instal·lacions existents al complex esportiu i substituir l'enllumenat.
 
 
Reciente
Visto
Comentado