Santanyí
Els propietaris del municipi de Santanyí pagaran un 2% menys d’IBI
Així s’ha aprovat al ple celebrat a l’Ajuntament gràcies a una proposta de modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2021 de l’equip de govern
ajsantanyi.net 26/10/2020 - 18:28:34

Els propietaris del municipi de Santanyí pagaran un 2% menys d’IBI

Així s’ha aprovat al ple celebrat a l’Ajuntament gràcies a una proposta de modificació de les Ordenances Fiscals per a l’exercici de 2021 de l’equip de govern

La pandèmia originada per la COVID-19 ha provocat que la situació de moltes encomies, tant domèstiques com empresarials, s’hagin vist deteriorades.

L’Ajuntament de Santanyí compta amb unes finances sanejades, cosa que li permets en aquests moments una baixada del tipus impositiu en un 2% en l’Impost de Béns Immobles. Aquesta davallada s’ha aprovat avui dematí a la sessió plenària ordinària del mes d’octubre, i que deixa el tipus aplicable per als immobles urbans en el 0,671%. Segons ha explicat la regidora d’Economia i Hisenda, Maria Monserrat, “tot l’equip de govern està fent feina perquè el pressupost municipal de l’any 2021 s’adapti a la situació actual derivada de la pandèmia. Aquesta davallada de l’IBI l’hem calculat en funció de les despeses obligatòries a les quals hem de fer front que són necessàries per al funcionament de l’Ajuntament. Això suposarà una davallada dels ingressos municipals d’uns 210.000 euros”. Aquesta modificació de l’Ordenança Fiscal per l’any 2021 ha estat aprovada per unanimitat amb els vots de tots els partits que formen la corporació, i a més també ha suposat una modificació de la tarifa d’expedició de cèdules i certificats urbanístics.

Així, els certificats passen d’una tarifa de 12,50 € a 20 €, i les cèdules passen de 12,50€ a 40 €. De la mateixa manera, al ple que ha tingut lloc a la sala d’actes de Santanyí, l’equip de govern ha ratificat el seu compromís amb la ciutadania i el teixit empresarial del municipi, ja que ha confirmat la creació d’una línia d’ajudes de més d’un milió d’euros per a autònoms, petites i mitjanes empreses, hotels, lloguers turístics, etc. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha confirmat durant la sessió que “s’ha preparat un document marc que reflecteixi quins són els requisits per poder rebre aquesta ajuda, així com les obligacions dels beneficiaris. Des de l’Ajuntament es pretén aconseguir que com a mínim els qui rebin aquestes ajudes, garanteixin la seva activitat com a mínim durant l’any 2021.

Així les quanties podrien ser d’entre 2.000 i 10.000 euros en funció del nombre de treballadors vinculats a cada negoci”. La batlessa també ha assegurat que la voluntat de l’equip de govern de Santanyí és alleugerar al màxim la pressió fiscal de les empreses i la ciutadania, i que s’està fent feina per la modificació d’altes taxes i impostos per l’any 2021. Maria Pons també ha recordat que fins avui, “l’Ajuntament de Santanyí ja ha gastat gairebé un milió i mig d’euros des de l’inici de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Vàrem suspendre la taxa d’ocupació de via pública, vàrem posar-ne marxa una línia de subvencions per comerços, negocis i autònoms per a l’adquisició de material sanitari, es va augmentar la despesa de Serveis Socials per a disposar de més personals i més recursos... i ara hi afegim una nova línia d’ajudes per al teixit empresarial i n’estam estudiant un altre per ajudar directament a les famílies”.

A la sessió d’avui, també s’ha aprovat una moció presentada pel grup municipal del Partit Popular, per a combatre l’ocupació il·legal d’habitatges, garantir el dret a la propietat, la seguretat de les persones i els béns en la convivència social.


Reciente
Visto
Comentado