Inca acull una jornada d’urbanisme per reflexionar sobre la reactivació
Inca acull una jornada d’urbanisme per reflexionar sobre la reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània i les ponències estaran centrades en la pertinència de la reinserció
Iniciatives que, en tot cas, se sumen a la discussió sobre un model urbà i econòmic que a Mallorca sempre passa per considerar la indústria turística com a única opció viable.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/11/2019 - 12:25:00
Mallorca han organitzat una jornada sobre arquitectura i urbanisme sota el títol de «Urbana 02. La ciutat productiva» que tendrà lloc el proper 29 de novembre al Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca.

Inca acull una jornada d’urbanisme per reflexionar sobre la reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània. L’Ajuntament d’Inca i el Departament de Territori del Consell de Mallorca han organitzat una jornada sobre arquitectura i urbanisme sota el títol de «Urbana 02. La ciutat productiva» que tendrà lloc el proper 29 de novembre al Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca.

La jornada, comissariada per Mariona Benedito i Tomeu Ramis, arquitectes i professors de l’ETSAV-UPC, serà presentada pel batle d’Inca, Virgilio Moreno, i per la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i comptarà amb la participació de Laia Grau, arquitecte urbanista i gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona; Jesús Manuel González, doctor en Geografia i president del grup de Geografia urbana de l’Associació Espanyola de Geografia; i Albert Cuchí, doctor en Arquitectura, Energia i Medi Ambient i director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (Universitat Politècnica de Catalunya).

Inca, ciutat de 32.137 habitants ubicada al centre del pla de Mallorca, connectada radialment amb les poblacions més importants de l'illa i envoltada de camps agrícoles, ha patit la conversió d'una economia.

Andreu Caballero, regidor de Participació i Model de ciutat, explica que «les ponències estaran centrades en la pertinència de la reinserció o reactivació del teixit productiu en la ciutat contemporània i els reptes que s'han d'afrontar en escenaris futurs com els canvis demogràfics, la vulnerabilitat i desigualtat social, l'autosuficiència energètica i alimentaria i aquelles derivades del canvi climàtic».

La jornada "Urbana 02. La Ciutat productiva" té com a detonant les reflexions que els alumnes de segon curs de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès-UPC han concretat en les seves propostes amb la finalitat d'investigar com, des de l'arquitectura, es pot contribuir a la definició d'un model urbà que posi en relació el teixit productiu amb els recursos morfològics, energètics i socials que la mateixa ciutat contempla. Aquestes propostes estaran exposades al Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca a partir del 27 de novembre.

Inca, ciutat de 32.137 habitants ubicada al centre del pla de Mallorca, connectada radialment amb les poblacions més importants de l'illa i envoltada de camps agrícoles, ha patit la conversió d'una economia vinculada al sector agrícola-ramader i al sector de la pell, cap a una ciutat dormitori depenent d'altres economies, com la turística d'Alcúdia o d'altres sectors a Palma.

Avui, però, la forta presència d'infraestructures rodades està afavorint iniciatives vinculades al desenvolupament de serveis, especialment sanitaris, que depenen exclusivament d'aquestes i generen molt poca fricció amb el teixit social existent. Iniciatives que, en tot cas, se sumen a la discussió sobre un model urbà i econòmic que a Mallorca sempre passa per considerar la indústria turística com a única opció viable.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado