En Manacor 20,754 euros para un vehículo eléctrico 100% destinado a la Brigada.
820.000 € en subvenciones para la movilidad sostenible y el ahorro energético a cuarenta municipios de Mallorca una media de 20.754 €
A Vilafranca le dan 20.754 euros para farolas LED. Lo mismo a Sineu para la iluminación de un camino de salida a otro pueblo vecino. Pasa lo mismo con Ariany para iluminación de calles y plazas LED.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/09/2019 - 09:55:09
María la misma cantidad para un camión eléctrico 100%. En Petra para bomba de bombeo de agua potable. En Porreres el mismo dinero para la iluminación LED en la calle Pou de la Dama.

El Consell de Mallorca le ha dado a 40 municipios de Mallorca una media de 20.000 euros para que compren coches eléctricos en 100%, para bombas de bombeo para el agua potable, iluminación LED de calles y plazas, centros deportivos, etc. Los alcalde se presentaron ante los responsables insulares para presentar sus proyectos y se les anunció la lista de concesiones y cantidades. El alcalde de Manacor Miquel Oliver firmó encantado dos proyectos.

A Vilafranca le dan 20.754 euros para farolas LED. Lo mismo a Sineu para la iluminación de un camino de salida a otro pueblo vecino. Pasa lo mismo con Ariany para iluminación de calles y plazas LED. Artà lo mismo 20.754 euros para la iluminación del Polígono Industrial, farolas LED. Campos el mismo dinero para la iluminación de la calle Fray Joan Ballester. A Felanitx misma cantidad para bombas de bombeo de agua potable. En Manacor 20,754 euros para un vehículo eléctrico 100% destinado a la Brigada.

Artà lo mismo 20.754 euros para la iluminación del Polígono Industrial, farolas LED. Campos el mismo dinero para la iluminación de la calle Fray Joan Ballester. A Felanitx misma cantidad para bombas de bombeo.

María la misma cantidad para un camión eléctrico 100%. En Petra para bomba de bombeo de agua potable. En Porreres el mismo dinero para la iluminación LED en la calle Pou de la Dama. En Ses Salines 18.276 para la iluminación LED del campo de fútbol. En Sant Joan dos proyectos para Bomba de agua e iluminación del Polideportivo con una inversión de 17.946 euros. Sant Llorenç, Son Servera y Santanyí 20.754 euros a cada pueblo para compra de vehículos eléctricos 100%.

820.000 € en subvencions per a la mobilitat sostenible i l’estalvi energètic a quaranta municipis de Mallorca. Batles i batlesses de l’illa han signat convenis de col·laboració amb el departament de Desenvolupament Local del Consell per actuar contra la contaminació atmosfèrica i adquirir vehicles elèctrics. En la mateixa trobada, catorze ajuntaments han signat convenis que els permetran rebre ajuts per controlar les colònies felines als municipis. Reunió al Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca amb quaranta-quatre batles i batlesses de Mallorca per signar diferents convenis de col·laboració entre la institució insular i els ajuntaments.

Per una banda, quaranta ajuntaments han signat un conveni de col·laboració amb el Consell de Mallorca per dur a terme actuacions de protecció contra la contaminació atmosfèrica i per adquirir vehicles 100 % elèctrics. Les actuacions subvencionades suposen la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’enllumenat, la millora dels sistemes de proveïment d’aigua potable i bombament d’aigües residuals per equips, i la millora de la gestió de proveïment d’energia i aigua potable. Pel que fa a l’adquisició de vehicles, els consistoris han de justificar que són per a la prestació de serveis de competència municipal.

El conseller insular Alzamora ha volgut destacar que el suport del Consell als ajuntaments per aconseguir una mobilitat sostenible i un estalvi energètic està relacionat “directament amb la voluntat d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que, a més, formen part dels Acords de Raixa”. Cada un dels quaranta ajuntaments rebrà ajuts d’entre 17.900 i 20.700 € aproximadament. La suma de les subvencions signades avui dona com a resultat 819.933,79 €. No obstant això, el nombre de municipis beneficiats pot augmentar en les pròximes setmanes.

Subvencions per al control de felins assilvestrats. Per altra banda, catorze batles i batlesses han signat un segon tipus de conveni de col·laboració. En aquest cas, es tracta d’un conveni amb finalitat socioambiental, ja que permetrà que el Consell financi actuacions i campanyes de sensibilització sobre la problemàtica dels felins assilvestrats a zones urbanes, així com l’esterilització i el control sanitari d’aquests animals a zones urbanes dels municipis mallorquins. En total, la institució insular subvenciona les accions en aquests municipis amb 49.361,50 €. La determinació de les ajudes es fa en funció de la població i, en el cas que tenguin nuclis de població, la subvenció s’incrementa en 536,75 €per a cada nucli.

 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado