EL TEATRE GREC, UNA EXPERÌENCIA RELIGIOSA .
S'Agrícola Manacor acull la conferència "El teatre grec, una experiència religiosa"; Pascual de Cabo inaugurarà exposició dia 9 de febrer a la sala i QDART és un grup musical i ara és un quintet
Totes aquestes qüestions i moltes més seran les que ens explicarà la professora Antònia Soler i Nicolau, una manacorina doctorada en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/02/2019 - 01:37:00
Quintet i està integrat per piano i veu (Francesca Artigues), Joan Carles Julià (saxo- tenor), guitarra (Joan Oliver), bateria (Joan Toni Roig) i contrabaix (Ginés Valverde).

EL TEATRE GREC, UNA EXPERÌENCIA RELIGIOSA . El divendres 8 de febrer, a les 20 h. la sala de l'Associació Cultural S'Agrícola Manacor acull la conferència "El teatre grec, una experiència religiosa". El tema suscita cert interès, ja que Manacor és una ciutat molt amant del teatre i sempre ve de gust saber els orígens del gènere dramàtic.

Amb aquest títol ens endinsarem en els orígens del teatre grec: com va néixer, quines eren les modes del moment, com es preparaven les obres, tant des del punt de vista tècnic (les tramoies, els vestuaris, les grues, etc) com artístic (la feina del poeta compositor, el paper dels actors, la música del cor, etc). Caldrà veure també el paper de la religió dins el teatre dels grecs antics, cosa totalment desconeguda pels espectadors actuals. Un altre centre d'interès són els grans temes del teatre clàssic: què agradava als espectadors de fa dos mil cinc-cents anys (que es diu aviat!) i quines expectatives tenien posades en el desenvolupament de la trama. La qüestió d'originalitat del tema era també ben diferent de la d'avui dia.

Pascual de Cabo inaugurarà exposició, dia 9 de febrer, a la sala d'exposicions de l'Associació Cultural s'Agrícola de Manacor, a les 19.30 h. Pascual de Cabo (Alacant 1952).

Totes aquestes qüestions i moltes més seran les que ens explicarà la professora Antònia Soler i Nicolau, una manacorina doctorada en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es dedica a la docència (imparteix llengües clàssiques a l'IES Manacor i llengües i literatura clàssiques a la UNED) i la compagina amb la investigació. Els camps en què ha treballat i ha publicat són la mitologia-mitografia gregues i també l'epigrafia greco-llatina.

Ha impartit nombrosos seminaris i conferències arreu d'Europa, tant per a públic especialitzat com de divulgació sobre aquests temes. Actualment és membre investigador del projecte "El sarcófago romano en la Península Ibérica. Art-queología, Arqueometría y Conservación/Restauración", dirigit per la Dra. Montserrat Claveria Nadal, de la UAB, la qual cosa l'obliga a estudiar a fons l'epigrafia dels sarcòfags romans.

Pascual de Cabo inaugurarà exposició, dia 9 de febrer, a la sala d'exposicions de l'Associació Cultural s'Agrícola de Manacor, a les 19.30 h. Pascual de Cabo (Alacant 1952) estudia a Arts i Oficis d'Alacant i té una llarga trajectòria artística, ja que va començar a pintar des dels cinc anys. A realitzades exposicions a Gallery New York, Medina Art Gallery de Tanger, diverses a Alemanya, etc. A Mallorca ha exposat a galeries de prestigi com Horrach, Moya, Fran Reus, Museu Can Prunera de Sóller o Can Gelabert de Binissalem. També ha participat en fires importants de Madrid, Sevilla, Alacant, València, etc. També a estat guardonat amb la medalla d'or de Palma pel Consell de Mallorca.

L'obra de Pascual de Cabo té una calidat estètica i humana impressionant, els seus paisatges estant carregats de realitat. Ens parles de la seva naturalesa humana i la seva personal visió, perquè Pascual de Cabo fa un paisatge nu i cru, no es tracta de cap complement. Retornar a la naturalesa, és un cicle més de la història. Aquest gran pintor es compromet amb el seu treball, per això la seva obra té un fons intel·lectual d'un pensament molt serii. No es poden perdre aquesta exposició "Paisatges" que estarà oberta fins al 20 de febrer.

QDART és un grup musical que es va formar en el 2017. Va començar essent un quartet però ara és un quintet i està integrat per piano i veu (Francesca Artigues), Joan Carles Julià (saxo- tenor), guitarra (Joan Oliver), bateria (Joan Toni Roig) i contrabaix (Ginés Valverde). En els concerts cantam poemes d’artistes d’arreu de Mallorca i Catalunya, com són: Salvador Espriu, Antònia Vicens, Antoni Vidal Ferrando, Pau Vadell, Glòria Julià, Lucia Pietreli, Carmen Vañó, Bernat Nadal, Maria M. Marçal, etc La música, així com la lletra d'algunes cançons són de creació pròpia amb un estil que combina la cançó d'autor amb ritmes diversos que recorden el swing i el jazz.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado