El Pi demana rebaixar les superfícies comercials màximes a Inca i Manacor
El Pi demana rebaixar les superfícies comercials màximes a Inca i Manacor: La formació ha organitzat una xerrada on ha defensat el comerç de proximitat i la importància d’aturar la proliferació de grans superfícies
Segons Amengual, “proposam que a Inca i Manacor no siguin superiors a 2.500m² , als pobles de més de 10.000 habitants i nuclis turístics importants no superiors al 1.500m² i el límit de 700m².
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/05/2018 - 08:55:00
Segons Amengual, “així els pobles tindrien autonomia per poder prendre les seves decisions”. Amengual ha estat acompanyat per la presidenta d’El Pi a Manacor, Bel Febrer i la batlessa, Cati Riera.

El Pi demana rebaixar les superfícies comercials màximes a Inca i Manacor i que els ajuntaments siguin més restrictius. La formació ha organitzat una xerrada a Manacor on ha defensat el comerç de proximitat i la importància d’aturar la proliferació de grans superfícies. El Pi–PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS demana que es rebaixin les superfícies comercials màximes a Inca i Manacor i que els ajuntaments siguin determinants a l’hora d’autoritzar les superfícies comercials dels seus municipis.

El conseller d’El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Amengual, ha explicat a Manacor en una xerrada sobre el nou pla d’equipaments comercials (PECMA) que els ajuntaments haurien d’adaptar la normativa urbanística al pla director sectorial. Segons Amengual, “així els pobles tindrien autonomia per poder prendre les seves decisions”. Amengual ha estat acompanyat per la presidenta d’El Pi a Manacor, Bel Febrer i la batlessa, Cati Riera.

El Pi–PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS demana que es rebaixin les superfícies comercials màximes a Inca i Manacor i que els ajuntaments siguin determinants a l’hora d’autoritzar les superfícies.

El Pi, que ha presentat més d’una vintena d’al·legacions al PECMA, també exigeix que es preservi el comerç de proximitat i un model territorial de caràcter marcadament insular que eviti la proliferació de grans superfícies. El conseller d’El Pi, Antoni Amengual, ha comentat que “creiem fermament que la superfície comercial de Mallorca s’ha de plantejar amb paràmetres que responguin al fet insular, a un territori i uns recursos tant mediambientals com d’infraestructures limitats.”

En aquest sentit, la formació proposa disminuir considerablement els espais comercials. Segons Amengual, “proposam que a Inca i Manacor no siguin superiors a 2.500m² , als pobles de més de 10.000 habitants i nuclis turístics importants no superiors al 1.500m² i el límit de 700m² per la resta de municipis”

El conseller ha afegit que el PECMA, que està pendent d’aprovació definitiva al Consell de Mallorca, hauria de comptar també amb el màxim consens del sector. Amengual ha afirmat que “els empresaris i autònoms l’haurien de veure com a una eina útil per a regular i ordenar el sector comercial de Mallorca, que garanteixi el lliure mercat, la protecció dels consumidors i l'adequada ordenació del territori i dels seus usos.”

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Maria
Quina cosa més rara, venen a Manacor els Consellers del Pi i en Toni Pastor no hi és.....uiiii uiiiii uiiiiiii, lioooooo