Le parece injusto le pidan responsabilidades desde MÉS-Esquerra, fuera de lugar.
Manacor en desacuerdo con la sentencia del TS sobre el pago de 6 millones de € por 4.000 m2 y ya estudian recurrir al T. Constitucional
El Gobierno local buscará una fórmula para ir pagando las expropiaciones de las zonas verdes sin que suponga un perjuicio para las inversiones anuales y la prestación de servicios. Tenemos 20 millones en caja.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 01/02/2018 - 15:08:32
Todo indica que la valoración del Tribunal Supremo ha contabilizado el polígono de la carretera de la Ronda de Felanitx en la parte interior de la ciudad donde se puede hacer planta baja y 4 alturas.

Han comparecido en rueda de prensa ante los medios de comunicación social para hablar de la sentencia del Tribunal Supremo donde la alta magistratura nos obliga a darle/indenizarle 6 millones de euros a una vecina de Manacor por 4.000 m2 en la zona de Son Fangos por la expropiación forzosa de una zona verde, el Jefe de Urbanismo Joan Toni Salom, la Delegada de Urbanismo Bel Febrer y la alcaldesa de Manacor Catalina Riera. Caras de tristeza porque si bien están en completo desacuerdo y califican la decisión de una barbaridad, como demócratas acatan lo que diga la justicia. La alcaldesa ha encargado estudiar si se puede recurrir al Tribunal Constitucional, porque esos precios son abusivos y los tenemos que pagar los vecinos de nuestros impuestos.

También ha explicado la primera edil que no está contenta con el partido que lidera la oposición municipal MÉS-Esquerra Manacor, porque ella no esconde ningún papel como han denunciado, les informó en tiempo récord y les mandó la sentencia antes que a muchos ediles del Gobierno. Han demostrado que solo saben aprovecharse sin razón, hacer titulares de prensa, Manacor no se merece esta oposición, ni mucho menos. He demostrado desde que llegué que quiero consensuar todo y evidente transparencia, apostilló la presidenta de la Corporación.

La alcaldesa ha encargado estudiar si se puede recurrir al Tribunal Constitucional, porque esos precios son abusivos y los tenemos que pagar los vecinos de nuestros impuestos.

El Gobierno local buscará una fórmula para ir pagando las expropiaciones de las zonas verdes sin que suponga un perjuicio para las inversiones anuales y la prestación de servicios. Tenemos 20 millones de euros en caja y le pediremos a Montoro poder ir gastando en estos aspectos para evitar que se desajusten los presupuestos anuales. Todo indica que la valoración del Tribunal Supremo ha contabilizado el polígono de la carretera de la Ronda de Felanitx en la parte interior de la ciudad donde se puede hacer planta baja y 4 alturas y con los precios de 2007, mucho antes de la crisis, por eso sale tan elevada la indemnización. Según diferentes abogados y el propio responsable de Urbanismo municipal, esa doctrina de valoración es muy cuestionable.

Tristeza completa en la Corporación porque en esa zona hay otros dos pleitos, dos zonas verdes de menos metros pero que el Tribunal de Baleares sentenció en 1 millón de euros y en 3,6 millones de euros, respectivamente. Ambas están en el Supremo y de seguir la misma filosofía, hay en juego más de 4 millones de euros más. La alcaldesa asegura que menos mal que bajaron de 180.000 habitantes sin incluir Calas de Mallorca a 80.000 residentes, lo que hace que los metros de zonas verdes sean menos de la mitad y las expropiaciones mucho menos. Todo eso lo hizo ella cuando fue delegada de Urbanismo de Manacor, por eso le parece injusto que le pidan responsabilidades desde MÉS-Esquerra, fuera de lugar, demagógico.  

L’Ajuntament estudia la forma de pagament i la possibilitat de recórrer la sentència del TS que obliga a pagar 6 milions d’euros. La batlessa ha negat rotundament que s’hagi ocultat informació i ha assegurat que tots els grups polítics municipals han estat informats en tot moment de la situació. L'Ajuntament de Manacor haurà de pagar sis milions d'euros per l'expropiació forçosa d’una zona verda de prop de 4.000 metres quadrats, a la barriada de Son Fangos. Així ho ha fixat la sentència del Tribunal Suprem, que fixa en sis milions el preu d’aquesta futura zona verda situada prop del camí de Son Moix i de l’IES Manacor.

La sentència se’ns va notificar divendres i aquell dia mateix es començaren els estudis jurídics i tècnics per saber com afecta el pagament a les arques municipals i de quina manera s’haurà d’efectuar perquè afecti el mínim al pressupost, a les inversions i a la ciutadania”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. “Hem fet la feina i tenim prop de 40 milions de superàvit al banc però les restriccions econòmiques que ens imposa l’Estat fan que aquest pagament pugui tenir efectes en l’estabilitat pressupostària de Manacor”, ha afegit la batlessa.

Per part seva la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer, ha explicat que “no es descarta presentar el recurs al Tribunal Constitucional, és una possibilitat que estudien els serveis jurídics”. Isabel Febrer ha afegit que des de l’Ajuntament “no estam gens satisfets amb aquesta sentència que no aplica la legislació que s’ha aplicat a la sentència dels terrenys de Torre Florida sinó que aplica una doctrina que calcula els preus dels terrenys tenint en compte l’alta edificabilitat que fins ara hi ha hagut a la ronda de Felanitx i, a més, té en compte els preus del 2007, quan encara estàvem en plena bombolla immobiliària”.

Des del departament d’Urbanisme, a més, han recordat que l’any 2012 es va plantejar rebaixar el sostre de població del municipi perquè les zones verdes dels nuclis urbans es calculen tenint en compte la població i corresponen cinc metres quadrats de zona verda per cada habitant. “Va ser una des primeres tasques que vaig encarregar com a regidora d’Urbanisme i el novembre del 2013 havíem reduït el límit de creixement poblacional dels 180.000 habitants als 80.000”, recordà la batlessa Catalina Riera. “Just després es va començar la revisió del planejament i per això no consentiré que des de l’oposició diguin que no hem fet res per acabar amb el problema de les zones verdes perquè fa anys que aquest ajuntament hi fa molta feina”, afegí Riera.

Des de l’equip de govern municipal també han retret “que determinats grups de l’oposició diguin que s’ha ocultat aquesta sentència; divendres passat se’ns va notificar la sentència i el primer que es va fer des de batlia va ser avisar tots els portaveus municipals que la sentència havia arribat i per això tots els grups que ho han desitjat han pogut disposar del document, que en tot moment ha estat al seu abast”, ha explicat la batlessa, que ha aportat proves documentals per corroborar que l’arribada de la sentència s’havia compartit amb l’oposició. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


5
1
Consekal
Això no es reeeees... per aquest ajuntament nostro que tan concentrat està en assegurar la diversió dels seus veinats durant tot l´any sobre tot cal no perdre de vista que ja tenim sa Rua aquí, després ja venen ses processons de setmana santa, i a continuació ses "esplèndides" fires i festes de primavera. Au venga... que siga la fiesta i a porgar fum tot lo demés si tenim es poble entretengut no fos cosa que mos diguin que no feim res!!!
Maria
Per què es contracta un advocat especialista per unes zones de manacor i per altres no?
Mateu
El ilustre letrado seguramente estaba en esos momentos poniendo el dedo en el reloj del control de los funcionarios.
Marta
A la Cati le meten mas goles que a la defensa del Madrid.
Manacori
Bonita fotografia! Donde esta el ilustre letrado que nos has representado con tanto exito en este litigio?