Inca vol que es declari el Dijous Bo com a festa d'interès cultural.
Des de l'Ajuntament d'Inca es vol aconseguir que el Dijous Bo sigui declarada pel Consell de Mallorca com a festa d'interès cultural
Per altra banda, cal recordar que Alfons XIII, a data de 15 d'abril de 1924, va declarar les fires d'Inca d'interès històric, tal com recull el cronista oficial d'Inca, Gabriel Pieras.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/11/2017 - 09:46:00
Fires i el Dijous Bo, i enviar-ho al Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca per tal que la institució pugui considerar la incoació de l'expedient.

Inca vol que es declari el Dijous Bo com a festa d'interès cultural. Des de l'Ajuntament d'Inca es vol aconseguir que el Dijous Bo sigui declarada pel Consell de Mallorca com a festa d'interès cultural. Per aquest motiu s'ha posat en marxa un consell assessor del Dijous Bo, format per 6 experts locals en història. Aquestes persones han començat la tasca d'elaborar un informe sobre les Fires i el Dijous Bo, i enviar-ho al Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca per tal que la institució pugui considerar la incoació de l'expedient.

«És de justícia que les Fires i el Dijous Bo tenguin aquest reconeixement, no sols per la tradició sinó per la importància històrica que té i ha tengut», ha dit Virgilio Moreno, Batle d'Inca. Aspectes com la singularitat o l'antiguitat seran els punts forts dins l'informe que prepara el Consell Assessor. El Ple del Consell de Mallorca acordà, dia 13 de desembre de 2012, el Reglament 3/2012, sobre el procediment que s'ha de seguir per a la declaració de festes d'interès cultural a l'illa de Mallorca.

«Tal com anunciarem fa temps el nostre objectiu no és aturar-nos al FIC sinó continuar treballant per aconseguir del Govern de les Illes Balears la declaració de Festa d'Interès Turístic».

Així, es desprèn que una vegada es decideixi incoar l'expedient, la festa proposada ha de passar un examen per part del Consell Assessor de Cultura Popular. Després d'això, es pot aconseguir la declaració Formal de festa d'interès cultural. «Tal com anunciarem fa temps el nostre objectiu no és aturar-nos al FIC sinó continuar treballant per aconseguir del Govern de les Illes Balears la declaració de Festa d'Interès Turístic», ha comentat la regidora del Dijous Bo, Antònia Sabater.

La darrera passa serà la tramitació de la declaració de Fira d'Interès Turístic Nacional pel Dijous Bo i les tres fires prèvies. Per altra banda, cal recordar que Alfons XIII, a data de 15 d'abril de 1924, va declarar les fires d'Inca d'interès històric, tal com recull el cronista oficial d'Inca, Gabriel Pieras.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado