El PI
El Pi reclama al Govern un Pla Estratègic per a la Reactivació Econòmica de les Illes Balears
La formació insta a reivindicar un paper protagonista per a l’executiu balear en el disseny del desconfinament gradual de la comunitat .
el-pi.com 08/04/2020 - 08:37:53

El Pi reclama al Govern un Pla Estratègic per a la Reactivació Econòmica de les Illes Balears

La formació insta a reivindicar un paper protagonista per a l’executiu balear en el disseny del desconfinament gradual de la comunitat


El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha exigit al Govern de les Illes Balears, a la sessió de la Diputació Permanent d’avui matí, l’elaboració i posada en marxa d’un Pla Estratègic per a la Reactivació Econòmica de les Illes Balears. Segons la portaveu de la formació al Parlament de les Illes Balears, la diputada Lina Pons, l’objectiu de l’esmentat pla és doble: evitar, per una banda, que els actuals ERTO passin a ser ERO a mitjà termini i, per una altra banda, aprofitar la desgraciada situació de crisi socioeconòmica que travessa la Comunitat Autònoma per, en la mesura que sigui possible, convertir-la en una oportunitat.

En aquest sentit, la formació considera vital l’impuls del Pacte Social i Empresarial al qual es comprometé la presidenta Francina Armengol en el debat de la seva investidura- i que permetria l’agilització dels tràmits administratius i burocràtics i l’acord de tot un seguit d’incentius fiscals i econòmics per afavorir la inversió privada- i la redacció i dotació econòmica d’un gran pla per salvar el sector primari de les Balears. “En aquests moments tan difícils, els ciutadans de les nostres illes han apostat més que mai pel producte local i els professionals del sector han demostrat, una vegada més, la importància de la seva activitat. Per aquest motiu, cal aprofitar les sinergies positives sorgides i invertir-hi per evitar la seva desaparició”, ha exposat Lina Pons.

El Grup Parlamentari El Pi ha demanat, també, que l’executiu d’Armengol reivindiqui un paper protagonista en el disseny del pla de desconfinament gradual que, en unes setmanes, es podria dur a terme i que no el deixi en mans del Govern de Pedro Sánchez; el qual, segons la portaveu parlamentària d’El Pi, “acostuma a prendre les decisions tard i amb malaptesa”. En relació amb aquest tema, la formació advoca per un desconfinament gradual d’acord, en tot moment, amb les indicacions de les autoritats sanitàries i amb la realitat específica que viuen les Balears. “Aquest pla hauria de preveure com es gestionarà la futura obertura dels ports i els aeroports de la nostra comunitat, oferint, sempre, garanties sanitàries tant als residents com a aquells que ens visiten. Tot pareix indicar que la clau serà la tinença de mètodes de detecció de la COVID-19 ràpids i fiables”, ha apuntat Pons.

El Pi vota en contra del Decret Llei 3/2020, de 28 de febrer, de mesures urgents en matèria d’habitatge

Per altra banda, el Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha votat en contra del Decret Llei 3/2020 de mesures urgents en matèria d’habitatge i ha instat el Govern de les Illes Balears a tramitar-lo com a projecte de llei perquè es puguin recollir les propostes de millora per part de l’oposició. Unes esmenes ara més necessàries que mai per adaptar la norma a les noves circumstàncies generades per la crisi socioeconòmica provocada per l’expansió de la COVID-19.

El secretari general i diputat d’El Pi, Josep Melià, ha destacat la necessitat “de donar oportunitat al sector privat de fer habitatge lliure i de protecció pública”. “El Pi dubta de l’efectivitat d’algunes de les mesures incloses en el Decret Llei 3/2020. L’executiu balear està creant dues ordenacions urbanístiques diferenciades en funció de la titularitat dels terrenys”, ha criticat Melià.

 

Reciente
Visto
Comentado