Gob Mallorca
GOB i Baleària impulsen la investigació científica de cetacis i aus marines
Es pretén ara consolidar aquesta iniciativa, que es va engegar de forma experimental l’any passat.
gobmallorca.com 28/01/2020 - 18:18:14

GOB i Baleària impulsen la investigació científica de cetacis i aus marines

La Fundació Baleària i el Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa han reprès la cooperació en el seguiment científic de cetacis, aus marines i tortugues en els vaixells que fan la ruta Palma-València.

Es pretén ara consolidar aquesta iniciativa, que es va engegar de forma experimental l’any passat, per tal de dur a terme periòdicament els recomptes dels aus marins (virots, gavines, corbs marins...), cetacis (dofins, catxalots, balenes...) i tortugues marines que es detectin en els trajectes marítims entre Palma i València. Els voluntaris, equipats amb material òptic adequat, estaran situats a banda i banda del pont de comandament dels vaixells, i anotaran el lloc, l’hora, l’espècie i el número d’exemplars que es vegin.

Aquestes dades es sumaran a les obtingudes per altres institucions que també tenen signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Baleària, com són la Universitat de València, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Pelàgicus i la Universitat de Cadis.

 

Reciente
Visto
Comentado