El PI
El Pi proposa un pla de reactivació econòmica del sector industrial balear
La formació fomentarà la mà d’obra qualificada, la innovació i la recerca.
el-pi.com 23/05/2019 - 16:07:18

El Pi proposa un pla de reactivació econòmica del sector industrial balear

La formació fomentarà la mà d’obra qualificada, la innovació i la recerca

El Pi-Proposta per les Illes  Balears desenvoluparà un pla de reactivació econòmica del sector industrial que inclogui la compensació dels costos de producció i comercialització a través del REB. Aquest és el compromís que ha adquirit el candidat d’El Pi al Parlament Balear, Jaume Font, davant d’un grup d’empresaris de la fusta i el moble de Manacor.

En aquest sentit, Font ha destacat el paper de la industria de la fusta com a activitat econòmica sostenible que s’ha de protegir i és que l’any 2008 hi havia 568 empreses a Balears dedicades al sector de la fusta, 200 d’elles a Manacor. L’any 2012 només hi havia 435 empreses i de les 200 que hi havia a Manacor un 65% han tancat la darrera dècada.

El líder d’El Pi ha assegurat que des de la formació que representa es durà a terme una política intensiva que  tendeixi a la recuperació i relocalització dels sectors tradicionals de la indústria balear com ara l’alimentació, la moda, la bijuteria el calçat o el moble, entre d’altres. En matèria de formació, també s’ha compromès a impulsar la formació professional especialitzada per amb l’objectiu d’obtenir a una mà d’obra qualificada i altament especialitzada, que faci que les empreses siguin també competitives amb la qualitat dels seus productes.

La recerca i la innovació han ocupat també un espai a la trobada, ja que segons ha reflexionat Font, les empreses s’han de reinventar contínuament per trobar els seu espai i només amb criteris d’excel·lència es pot mantenir el teixit  industrial i empresarial d’aquesta comunitat.

Font ha reivindicat que en aquesta propera legislatura és el moment d’establir plans de reactivació econòmica per comarques que impliquin a les diverses institucions i que inclogui diversos sectors econòmics.


Reciente
Visto
Comentado