Capdepera
Dorothea Bate trescà per tot Mallorca a la cerca de fòssils amb cotilla
La intenció primera de la campanya «Mallorca té nom de dona» de la Direcció Insular d’Igualtat és recuperar de l’oblit dones que han deixat una fita d’una manera o altra a l’illa.
premsacapdepera 15/11/2018 - 14:17:07

Dorothea Bate trescà per tot Mallorca a la cerca de fòssils amb cotilla

La intenció primera de la campanya «Mallorca té nom de dona» de la Direcció Insular d’Igualtat és recuperar de l’oblit dones que han deixat una fita d’una manera o altra a l’illa. Dorothea Bate, paleontòloga gal·lesa descobridora del Myotragus balearicus, és la protagonista de la campanya d’enguany i com en la resta, ja té el seu propi còmic creat per la il·lustradora Elisa Martínez. Avui s’ha presentat al Centre Cap Vermell a Cala Rajada.


Des de fa tres anys, «Mallorca té nom de dona» és una campanya que no sols ha recuperat noms com Catalina Homar, Clara Hammerl, Margarita Jofre, Dorothea Bate o col·lectius com les sabateres d’Inca o les gabellines, sinó que també ha potenciat el debat sobre la presència o situació de les dones en l’educació, la ciència, l’emprenedoria econòmica o en matèria d’atenció social. La creació d’un còmic i un bust de les protagonistes anuals també posa en relleu escultores i il·lustradores mallorquines com Catalina Sureda, Georgina Gamundí, Nívula Uyá o Flàvia Gargiulo.


I ara és el torn d’Elisa Martínez, il·lustradora del còmic «Dorothea Bate, la caçadora de fòssils que va descobrir el Myotragus balearicus». A la presentació hi ha estat present el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, i el regidor de Serveis Socials, Pere Terrassa.

Reciente
Visto
Comentado