Ses Salines
L’Ajuntament de Ses Salines convocarà una línia de subvencions per instal·lar sistemes d’energia solar
Es crearà una partida econòmica per aquesta iniciativa dins els pressupostos de 2019.
ajuntamentsessalines 13/11/2018 - 17:49:40

L’Ajuntament de Ses Salines convocarà una línia de subvencions per instal·lar sistemes d’energia solar

Es crearà una partida econòmica per aquesta iniciativa dins els pressupostos de 2019.

L’objectiu és incentivar a la població per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar a través de la instal·lació de sistemes adients.

L‟Ajuntament de Ses Salines va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics representats a la cambra municipal, a través d‟una moció presentada per l‟equip de Govern (Endavant) per via d‟urgència, la creació d‟una convocatòria de subvencions per incentivar la instal·lació de sistemes d‟energia solar per a l‟aprofitament tèrmic o elèctric.

Així, s‟inclourà als pressupostos de 2019 una partida econòmica per a potenciar aquesta iniciativa entre la població i instar als ciutadans a apostar per les energies renovables.

Segons ha explicat el batle, Bernat Roig, “era el darrer punt d‟acord mitjançant els quals es van aprovar els pressupostos de 2018 amb el PP. En un principi es preveia una modificació d‟ordenança, però s‟ha estimat més convenient la creació d‟una línia de subvencions ad hoc”.

Debatut al ple i analitzada la proposta amb el personal tècnic es decideix crear una línia de subvencions específiques en lloc de bonificar l‟impost.

Hores d‟ara, només cal analitzar i redactar les bases reguladores de la convocatòria que es farà amb el consens dels grups polítics.

Altres acords

El plenari va aprovar una moció de El Pi per instar a la Delegació de Govern a que adopti les mesures adients per assegurar el pagament del deute contret pel Ministeri de Justícia amb la Fundació Natura Park, entitat que actualment es troba en una situació econòmica molt precària a causa del deute contret per l‟Estat espanyol i que fa perillar la continuïtat de l‟entitat.

Així mateix, es va aprovar amb el vot a favor de tota la corporació municipal instar al Govern autonòmic a adoptar les mesures pressupostàries necessàries per a la neteja i manteniment dels torrents, en aquest cas, del torrent de ses Salines, per garantir la seguretat dels béns i les persones i evitar els riscos de desbordaments i inundacions.

També es va aprovar l‟adhesió de „Ajuntament de Ses Salines a la Declaració institucional del ple del Consell de Mallorca pel Dia internacional contra la violència cap a les dones que es celebra el pròxim 25 de novembre. En aquest punt, tot el ple municipal va manifestar tot el seu rebuig cap a la violència masclista.

 

Reciente
Visto
Comentado