Consell de Mallorca
75 obres concursen a la disciplina d’arts plàstiques del Certamen d’arts gent gran 2018
Les obres es mostraran durant el mes de juny al Centre cultural de la Misericòrdia i els Centres socioculturals d’Inca i Manacor i estan dividides per temàtiques.
conselldemallorca.net 18/06/2018 - 18:48:22

75 obres concursen a la disciplina d’arts plàstiques del Certamen d’arts gent gran 2018

Les obres es mostraran durant el mes de juny al Centre cultural de la Misericòrdia i els Centres socioculturals d’Inca i Manacor i estan dividides per temàtiques. El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, el director insular de Promoció sociocultural, Javier Ramos i la comissària Aina Ferrero, ha inaugurat les tres exposicions.

Aina Ferrero, ha estat l’encarregada de seleccionar 75 obres com a comissària de la disciplina d’arts plàstiques del Certamen d’arts de gent gran 2018, ha presentat les diverses temàtiques amb la que s’han dividit les tres exposicions, animals i figures humanes; bodegons, flors i abstracte; i paisatges i marines. “Les representacions artístiques són el testimoni de la manera com cada generació viu el seu món, i són, en definitiva, depositàries dels secrets més íntims dels seus autors i autores i mirall dels seus interessos i inquietuds.” Ha explicat Ferrero durant la presentació.

Enguany, com a novetat s’hi suma l’escultura com a un premi específic, demostrant no sols l’èxit del concurs, si no el fet que va fent-se gran edició a edició, tal com ha explicat Jurado “Volem felicitar l’alt nivell de les persones participants i esperem que aquest certamen d’arts de gent gran cresqui anualment i ampliar-ne categories i disciplines”.

Al final de la inauguració s'ha fet entrega d'un siurell a totes les persones participants, a la comissaria i al jurat.

La cloenda del certamen es farà el 23 de setembre al Teatre Principal, on tindrà lloc la gala d’entrega de premis i la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran de l’1 d’octubre.

Els premis es divideixen en categories diverses segons la disciplina. Es repartiran 1.200 euros  de la següent manera: 600 € per al primer, 400 € per al segon i 200 € per al tercer premi.

Dins de les arts plàstiques es concediran cinc premis: premi a la millor obra figurativa, premi a la millor obra abstracta, premi del públic a la millor obra, premi a la millor obra escultòrica i premi a l’artista de més edat. Uns premis que es concediran després de la valoració del jurat format per l’artista Sandra de Jaume, el gestor cultural i crític d’art, Biel Amer i la galerista, artista i historiadora de l’art, Marisa Aldeguer. 

 

Reciente
Visto
Comentado